Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Het Lichtjuweel van De VerbroederIJ

Het Lichtjuweel van fotograaf Jan van den Horn

Een Wilde Orchidee is bij De VerbroederIJ tot bloei gekomen. Deze zeldzame gevlekte moerasorchis heeft een vruchtbaar biotoop gevonden bij de VerbroederIJ, aan de oever van het IJ, daar waar het Oostveer aanmeert. Naar men zegt is dit het begin van iets bijzonders, het is een voorbode van een Lichtjuweel van Jan van der Horn.

Dit Lichtjuweel zal zich gaan tonen, langzaam maar zeker zal het oplichten om op 11 november tot volle bloei te komen. Daardoor is er, uit het niets, spontaan een wondertuin ontstaan.

foto: © Jan van der Horn - Wilde Orchidee
foto: © Jan van der Horn - Wilde Orchidee

Esther Lagendijk zal aanstaande woensdag 13 november om 20.00 een openingswoord spreken omdat Amsterdam Noord hierdoor toch een beetje mooier is geworden. Dat het echt bestaat. Hier in Noord op dit moment en zich nu laat zien in de VerbroederIJ. Als een theatraal gebeuren door middel van geënsceneerde fotografie. Waardoor er synergie en vooral sociale cohesie kan opbloeien.

Zoals in het hier en nu, dit Lichtjuweel van Jan van der Horn. Met noemt het Staged Photography. Echter Jan van der Horn is in staat om zijn fotografie door de materie heen te trekken, er een mysterie in te leggen. Over Hollandse landschappen, verre kastelen, paleizen, moerassen, dwaallichtjes en vlinders.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: