Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Handige accessoires voor het fotograferen met een smartphone

Handige fotografie smartphone accessoires

Tegenwoordig gebruiken we onze telefoons niet meer alleen om te bellen. We leggen er ook herinneringen mee vast door middel van foto's en video's. Hier spelen smartphone fabrikanten ook steeds meer op in door telefoons uit te rusten met steeds betere camera’s en de daarbij behorende software. Maar welke extra musthaves zijn nu handig om nog meer uit jouw smartphonecamera te halen?

Kijk eerst naar de opties die de camera zelf te bieden heeft

Waarom zou je een dure smartphone kopen en niet eerst kijken wat je al uit de camera zelf kunt halen. De ingebouwde camera apps hebben namelijk steeds meer mogelijkheden. Als je even kort het menu in duikt kom je als snel opties tegen als: timerfuncties, het inschakelen van een raster en zelfs een HDR-optie.

Kun je de gewenste opties niet allemaal vinden in de standaard app, dan zijn er nog genoeg andere camera apps te downloaden die jou hier wel van kunnen voorzien. Ga hiervoor naar de App Store of Google Play Store.

Een opzetlens biedt uitkomst

De meeste smartphones hebben een vaste beeldhoek. Hier kan een opzetlens uitkomst bieden. Tegenwoordig zijn er veel verschillende opzetlenzen te koop om zo de beeldhoek aan te kunnen passen. Er zijn veel verschillende opties, zoals een telelens of fisheye.

Een bijkomend voordeel is dat de smartphone lenzen vrij klein zijn, daarom zijn de opzetlenzen voor deze camera’s gelijk ook erg compact en gemakkelijk mee te nemen. Zo kun je een smartphonecamera onderweg gemakkelijk voorzien van meer mogelijkheden.

Bescherm je smartphonecamera met een protector

Als fotograferen echt een passie aan het worden is, dan wil je de lenzen van jouw smartphone natuurlijk ook goed beschermen. Dit kan uiteraard met het juiste hoesje, echter is er tegenwoordig nog een betere manier.

Het is namelijk mogelijk om niet alleen het scherm van een screenprotector te voorzien, maar er zijn nu ook camera protectors die jouw smartphonecamera beschermen tegen stof, water en krassen.

Denk ook eens aan een statief

Zoals de meeste mensen wel weten kun je het beste fotograferen bij daglicht. Natuurlijk vanwege het licht, maar het zorgt ook voor minder schokkerig beeld. Zodra het donker wordt krijg je sneller minder scherpe foto’s door hele kleine bewegingen. Het kan dan ook handig zijn om voor deze momenten telefoonaccessoires te gebruiken zoals een opvouwbaar statief of grip.

Door een smartphone op een statief of rig te plaatsen kun je gemakkelijk de positie van de camera fixeren. Een grip zorgt er uiteraard voor dat de smartphone een stuk prettiger in de hand ligt tijdens het fotograferen.

Laat de ingebouwde flitser met rust

Zoals zojuist gezegd: fotografeer zoveel mogelijk met natuurlijk licht. Mocht je nu toch te weinig licht hebben om ‘s avonds dat mooie plaatje te schieten, wijk dan zeker niet uit naar de flitser van je telefoon. De flitser van je telefoon is vaak net te fel waardoor je de foto kan verpesten. Er zijn tegenwoordig veel verschillende accessoires op de markt die jouw flitser prima kunnen vervangen.

Een PopSocket

Je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar mocht dit niet het geval zijn: een PopSocket is een universeel, uitschuifbare telefoongrip vervaardigd uit hard plastic. Zoals je je kunt voorstellen zorgt een PopSocket voor extra grip waardoor je gemakkelijker foto’s kunt maken.

Naast de extra grip kan een PopSocket ook dienen als standaard, waardoor je de net geschoten foto’s gemakkelijk terug kunt bekijken.

De Powerbank

Fotograferen is ook een kwestie van veel doen, want al doende leert men. Helaas ben je wel afhankelijk van de capaciteit van de batterij van de smartphone. Een powerbank kan in deze situatie uitkomst bieden. Door deze handige telefoon accessoire kun je jouw smartphone onderweg en zonder stopcontact opladen waardoor je geen vijfhonderd maar wel duizend foto's kunt schieten en kunt bewerken, ideaal toch?

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: