Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Grappige huisdierenfoto's van Carli Davidson

Grappige huisdierenfoto's van Carli Davidson, isbn 9780062242648

Onlangs heeft huisdierenfotograaf Carli Davidson haar nieuwe boek Shake onthuld. Daarin staan haar grappige en unieke portretten van zich uitschuddende honden met flapperende wangen en een uitwaaierende vacht. Met haar Nikon-camera heeft ze grappige en vrolijke foto's gemaakt van honden die simpelweg door zich uit te schudden helemaal veranderen. Daarmee geeft ze ons een verfrissende en originele kijk op onze harige vrienden.

In het boek Shake worden honden neergezet op een manier die we nog niet eerder hebben gezien: schuddend met hun kop waarbij hun snuit alle kanten op flappert.

“Ik ben altijd op zoek naar iets dat me persoonlijk raakt. Ik wil de uitdrukking van een dier zo vastleggen dat we daar als mens op reageren. Op een dag was ik het speeksel van mijn hond van de muur aan het wassen en kreeg een 'aha'-moment.

Grappige foto van hond die kop zwaait
‍foto: © Carli Davidson

Ik dacht eraan hoe hij zijn grote wangen geschud zou moeten hebben en dat gaf me de inspiratie. Ik nam wat foto's om een beetje met het idee te spelen en toen ik daar de beelden van zag, wist ik dat het een project ging worden waar ik trots op zou kunnen zijn.” Aldus Carli Davidson.

De foto’s in het boek zijn geschoten met een Nikon D4. Carli: “Deze kan 10 beelden per seconde schieten en dat is razend snel. Bovendien is de scherpstelling fenomenaal bij bewegende onderwerpen. Dankzij de camera konden we iets heel cools doen.”

Buiten de studio gebruikt Carli de Nikon D5300. “Deze is heel makkelijk in het gebruik. Ik gooi hem gewoon in mijn tas en neem hem overal mee naartoe. Het is een lichte en compacte maar toch stevige D-SLR.” Omdat deze camera ingebouwde Wi-Fi heeft, kunnen de foto’s snel op sociale media geplaatst worden.

Grappige foto van hondenkop door Carli Davidson
‍foto: © Carli Davidson

Carli's toptips voor huisdierenfotografie

• Begin met uw dieren buiten te fotograferen. Gewoonlijk voelen ze zich buiten meer op hun gemak en is de kans groter dat u de gewenste resultaten krijgt.
• Houd altijd wat lekkers bij de hand om uw dieren te belonen voor hun harde werk.
• Overdrijf niet en neem regelmatig pauze. Het lukt niet om de aandacht van een dier langer dan enkele minuten vast te houden.
• Experimenteer met verschillende gezichtshoeken en probeer te fotograferen vanaf de hoogte van het dier. Sommige camera's, zoals de Nikon D5300, hebben een kantelbare monitor waarmee u vanaf een laag standpunt foto's kunt maken zonder pijn aan uw knieën of rug te krijgen.
• Gebruik een camera met een snelle scherpstelling. Dat is heel belangrijk wanneer u opnamen van snel bewegende onderwerpen maakt.
• Probeer scherp te stellen op de ogen van uw huisdier. Als u een zo groot mogelijk diafragma instelt, (klein F-getal) krijgt u een zachtere achtergrond die voor een mooi dramatisch effect zorgt.
• Gebruik attributen zoals een bal of veer om de aandacht van uw dier te trekken. Als u eenmaal de kunst beheerst om de camera in de ene en het speeltje in de andere hand te houden, kunt u een paar mooie actieopnamen van uw huisdier maken.

Shake - Carli Davidson
Pagina's: 144
Prijs: € 13,95
Uitgever: Harper Design International

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: