Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De nieuwe Fujifilm X-T5

Fujifilm X-T5, een digitale systeemcamera die het gemak van een analoge bediening combineert met een ‘back illuminated’ sensor van maar liefst 40.2 MP

De Fujifilm X-T5 is een digitale systeemcamera die het gemak van een analoge bediening combineert met een ‘back illuminated’ sensor van maar liefst 40.2 Megapixels.

Deze X-Trans CMOS 5 HR beeldsensor levert in combinatie met de zeer snelle beeldverwerkingsprocessor X-Processor 5 mooie gedetailleerde opnames met kleuren. Dit dankzij de kleurreproductie-technologie die uniek is voor de digitale camera’s van FujiFilm.

foto: © Karen Hutton - Shooting Mode Aperture-Priority, Image Size 3000 x 2000, Sensitivity ISO250, Aperture F18, Shutter Speed 1/180, Lens Focal Length 62.4mm, White Balance AUTO

Deze systeemcamera van de vijfde generatie is niet alleen uitgevoerd met een zeer hoge resolutie APS-C sensor, maar beschikt ook over een intern beeldstabilisatie-systeem (IBIS) dat trillingen over vijf verschillende assen tot 7 stops kan compenseren.

Dit alles verpakt in een behuizing die nóg kleiner en lichter is dan het voorgaande model. Daarnaast beschikt de X-T5 over een betere beeldkwaliteit met hogere resolutie. De standaard gevoeligheid van de sensor start nu vanaf ISO 125.

Verder beschikt de camera over een elektronische sluiter waarvan de kortste sluitertijd slechts 1/180.000e seconde is.

Andere nieuwe mogelijkheden waarover de Fujifilm X-T5 beschikt zijn een autofocussysteem dat dankzij deep learning-technologie verschillende soorten onderwerpen, zoals dieren en vogels, kan herkennen.

Ook is de camera uitgevoerd met een op AI gebaseerde automatische witbalans mogelijkheid. Hierdoor kunnen gebruikers van de X-T5 vertrouwen op een camera die hen de hoogst mogelijke beeldkwaliteit levert.

Qua uiterlijk lijkt de camera op de andere camera's uit de X-T serie. Zo beschikt ook de X-T5 over een gecentraliseerde elektronische zoeker en is hij uitgerust met alle noodzakelijke en bekende bedieningsknoppen voor het instellen van ISO, sluitertijd en belichtingscompensatie.

Het touchscreen achter op de camera heeft een resolutie van maar liefst 1.84 miljoen pixels. Verder kan het LCD-scherm in drie verschillende richtingen worden uitgeklapt. Hierdoor is het maken van foto’s vanuit de heup of in verticale stand eenvoudiger en prettiger dan voorheen.

Deze mogelijkheden zitten verpakt in een behuizing die slechts 557 gram weegt. Daarmee is de X-T5 lichter en compacter dan het vorige model. Dankzij zijn lichte gewicht en compacte formaat past hij met eenvoud in vrijwel iedere fototas.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe FujiFilm X-T5 is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 1.999,=.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: