Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Erwin Olaf - I Am

© Erwin Olaf - Courtesy by Flatland Gallery
foto: © Erwin Olaf - Courtesy by Flatland Gallery
Ultiem overzichtsboek van Erwin Olaf, een van Europa’s belangrijkste fotografen.

Naar aanleiding van Erwin Olafs zestigste verjaardag presenteert de fotograaf het eerste uitgebreide overzicht van zijn werk. Het vuistdikke boek met maar liefst 240 foto’s toont zowel zijn vroegste zwart-witbeelden als zijn iconische vrije werk, tot aan de nieuwste – en tot nu toe ongepubliceerde – series die hij maakte in Shanghai en de Verenigde Staten.

Ultiem overzichtsboek van Erwin Olaf, een van Europa’s belangrijkste fotografen: Erwin Olaf - I AM,
© Erwin Olaf - Courtesy by Flatland Gallery

Dit chronologische overzicht beschrijft de unieke visie van de kunstenaar en zijn evolutie tijdens de afgelopen vier decennia, van brutale provocateur in het Amsterdamse nachtleven tot koninklijke portrettist en meester van de verstilling. Olaf beheerst de kunst van de fotografie tot in de kleinste finesses en biedt een wrang, indringend commentaar op de context van zijn werk.

Het fotoboek vergezelt een groots retrospectief op meerdere locaties. De start is gegeven met een dubbelexpo in het Gemeentemuseum Den Haag en het Fotomuseum in Den Haag en een tentoonstelling in het Rijksmuseum Amsterdam. De tentoonstelling reist ook naar andere locaties in Europa, China, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

De publicatie bevat een introductie door Wim van Sinderen (Fotomuseum Den Haag) en teksten van Francis Hodgson (professor Culture of Photography aan de Universiteit van Brighton), Mattie Boom (Rijksmuseum Amsterdam), Laura Stamps (Gemeentemuseum Den Haag), W.M. Hunt (auteur en voormalig fotogalerist) en Lesley A. Martin (Aperture).

Erwin Olaf - I AM
Pagina’s: 400
Prijs: € 64,50
Uitgever: Uitgeverij Hannibal
ISBN: 9789492677785

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: