Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De Sony Alpha A6400

Sony heeft op 12 januari 2019 de Sony Alpha A6400 aangekondigd. Deze systeemcamera is de opvolger van de A6300 en heeft dan ook de nodige updates en verbeteringen meegekregen. Zo is de A6400 een stuk sneller geworden op het gebied van scherpstelling en is hij geschikt om te vloggen. Een mooie nieuwe camera van Sony, maar ingebouwde beeldstabilisatie ontbreekt helaas.

Net als de Sony A6300 en A6500 is deze camera voorzien van een 24.2 megapixel APS-C sensor. Net als bij de A6500 heeft hij een front-end LSI-chip die een snellere interne verwerking biedt. In combinatie met de vernieuwde BIONZ X-processor zorgt dit voor hogere ISO-prestaties en ook biedt het verbetering wat betreft de buffer in de continu-opnamestand.

foto van Sony Alpha A6400 voorkant
‍Sony Alpha A6400

De A6400 is voorzien van het nieuwste AF-systeem en kan scherpstellen in slechts 0.02s. De A6300 en A6500 hebben hier 0,05 seconden voor nodig. Ook heeft de A6400 een nieuw algoritme dat het volgen van bewegende onderwerpen verbetert; de camera detecteert het onderwerp op basis van de kleur, patroon (helderheid), gezichts- en ooginformatie. 

EyeAF, waarbij een enkel fasedetectiepunt op het oog van je onderwerp wordt gebruikt, werkt nu ook wanneer je de ontspanknop half indrukt.

foto van 3 keer een Sony Alpha A6400 zijkant

Vloggers zijn een grote markt geworden voor camera fabrikanten en ook Sony wil deze demografie graag bedienen. Daarom is de Sony Alpha A6400 voorzien van een display dat op jezelf te richten is. Hierdoor kan je goed zien of je goed binnen je kader valt en of de scherpstelling goed zijn werk doet. 

Jammer genoeg ontbreekt in-body beeldstabilisatie, maar dat is prima te ondervangen. Veel lenzen van Sony hebben ingebouwde stabilisatie en geautomatiseerde gimbals stabiliseren geweldig én zorgen voor een goede houvast.

foto van Sony Alpha A6400 achterkant
‍Sony Alpha A6400

Ten opzichte van de A6500 zijn de verbeteringen niet heel erg groot, maar het betreft hier de opvolger van de A6300. En dan zijn de verschillen behoorlijk. Vooral omdat dit het instap APS-C model van Sony betreft. De verwachting is dan ook dat de opvolger van de A6500 later dit jaar het podium zal betreden.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: