Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De terugkeer van de Leica Summilux-M 35 f/1.4

Leica Summilux-M 35 f/1.4

Een legendarisch en individualistisch objectief, de Leica Summilux-M 35 f/1.4.

Leica blikt terug op meer dan honderdvijftig jaar ervaring op het gebied van het ontwikkelen van objectieven. Daartoe behoren met name de objectieven voor het legendarische Leica M-Systeem. Een van deze legendes keert nu terug: de Leica Summilux-M 35 f/1.4.

Sinds de introductie in 1961 en na meer dan vijfendertig jaar van ongewijzigde productie, geniet de Leica Summilux-M 35 f/1.4 vandaag de dag nog steeds een grote populariteit. Het destijds lichtsterkste groothoek objectief is altijd heel compact en licht geweest, met een gewicht van slechts 200 gram.

Daarnaast overtuigt hij nu nog steeds met zijn beeldkwaliteit en uniek beeldeffect. Wanneer je wijd open bij f/1.4 fotografeert, krijg je foto’s met een bijzonder zachte en haast magische bokeh. Dit is een look die niet met digitale nabewerking te bereiken is.

De Summilux-M 35 f/1.4 heeft zijn titel True King of Bokeh dan ook aan deze buitengewone beeldweergave te danken. Bij een wijd open diafragma zul je in situaties met tegenlicht lens flares krijgen die ingezet kunnen worden voor bepaalde creatieve effecten. Vanaf een diafragma van f/2.8 zult u echter zeer scherpe en vertekeningsvrije resultaten krijgen die aan de moderne kwaliteitseisen voldoen.

Deze heruitgave wordt gemaakt in de Leica fabriek in Wetzlar - in het originele vintage ontwerp en met de identieke optische berekening van de eerste Summilux-M 35 f/1.4. Verder zijn ook de roestvrijstalen frontring die bekend staat als Steel Rim, de vergrendelbare scherpstelring en de zwarte opzetbare zonnekap gemodelleerd naar het origineel.

Nieuw is echter de tweede, ronde zonnekap met E46 schroefdraad, die het gebruik van filters mogelijk maakt en standaard wordt meegeleverd.

Prijs en beschikbaarheid

De Leica Summilux-M 35 f/1.4 is verkrijgbaar voor € 5.250,=.


Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: