Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De Canon EOS R100 en RF 28mm F2.8 STM

Canon EOS R100 en Canon RF 28mm F2.8 STM

Met de EOS R100 consumentencamera leg je gemakkelijk onvergetelijke momenten vast van hoge kwaliteit. Deze camera is gebruiksvriendelijk en prettig draagbaar dankzij het compacte en lichtgewicht ontwerp. Ideaal dus voor fotograferen terwijl je onderweg bent.

Naast de lancering van de camera lanceert Canon ook de RF 28mm F2.8 STM-lens, momenteel de kleinste en lichtste lens in hun RF-assortiment, en de OC-E4A, een nieuwe off-camera flitskabel die speciaal is ontworpen voor Canon's multifunctionele schoen.

foto: Gary Morrisroe

De EOS R100

De EOS R100 heeft een 24.1 megapixel APS-C sensor die meerdere malen groter is dan die van een smartphone wat een merkbare verbetering in beeld- en videokwaliteit oplevert. Bovendien is de camera uitgerust met de intelligente autofocus van de Canon EOS R range – Dual Pixel CMOS AF met een snelle en nauwkeurige onderwerpdetectie, eye-tracking bij gebruik van de zoeker of het LCD-scherm, bijblijven met de actie en scherpstellen op wat echt belangrijk is.

De camera geeft gebruikers ook de mogelijkheid om opnamen te maken bij weinig licht en om een mooi, authentiek bokeh-effect te realiseren waarbij de achtergrond vloeiend wordt verzacht zodat de volle aandacht naar het onderwerp gaat.

Het draagbare design van de EOS R100 - met een gewicht van slechts 356 gram - is kleiner en lichter dan een traditionele spiegelreflexcamera.

Met zijn ergonomische handgreep, elektronische zoeker, intuïtieve bedieningselementen en begeleide gebruikersinterface stelt de EOS R100 gebruikers in staat om de rol van gezinsfotograaf te omarmen, zelfs zonder professionele expertise.

Bovendien maakt de creatieve hulpfunctie het mogelijk om gemakkelijk achtergrondvervaging, helderheid, contrast en kleurbalans aan te passen.

Connectiviteit via Wi-Fi en always-on Bluetooth4 stelt gebruikers in staat om naadloos foto's en video's over te zetten naar hun smartphone met de Canon Camera Connect-app om ze direct te delen.

De RF 28mm F2.8 STM-lens

De RF 28mm F2.8 STM-lens past moeiteloos in elke cameratas en kan zelfs worden gebruikt als vervanging van een body-dop, waardoor het een handige keuze is voor reis- en straatfotografen.

De brandpuntsafstand van 28 mm biedt veelzijdigheid, terwijl het snelle maximale diafragma van F2.8 zorgt voor compatibiliteit met verschillende opnamesituaties. Het grote diafragma maakt fotografie bij weinig licht mogelijk en creëert een kleine scherptediepte, wat resulteert in aangename vervaagde achtergronden die de aandacht van het onderwerp versterken.

De RF 28mm F2.8 STM heeft een gecombineerde regel- en scherpstelring, zodat gebruikers gemakkelijk instellingen kunnen aanpassen en indien nodig snel kunnen overschakelen op handmatig scherpstellen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Canon EOS R100 is verkrijgbaar vanaf juni. De EOS R100 wordt geleverd in een camerakit tezamen met de RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM-lens. Deze camerakit krijgt een verkoopadviesprijs van € 719,= in totaal.

De Canon RF 28mm F2.8 STM is vanaf juli verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 389,=.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: