Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De D5, Nikon’s nieuwe topmodel D-SLR

Nikon onthult vandaag de gloednieuwe D5, een FX-formaat D-SLR die kracht en precisie biedt voor fotografen die alleen het allerbeste in dit cameraformaat willen. Met deze nieuwe topcamera legt Nikon de lat weer iets hoger als het gaat om snelheid, nauwkeurigheid en gevoeligheid.

Dankzij de hoogste uitbreidbare gevoeligheid in de geschiedenis van Nikon is het werkelijk mogelijk om meer vast te leggen dan met het blote oog te zien is. En voor filmmakers die tot het uiterste willen gaan, biedt D-film nu de mogelijkheid 4K UHD-films (Ultra-High-Definition) op te nemen, aldus Nikon.

foto van Nikon D5

AF van de volgende generatie

153 scherpstelpunten en 99 kruissensoren. Met een AF-gevoeligheid tot -4 LW (ISO 100, 20 ºC) levert de D5 uitstekende prestaties bij extreem weinig licht. Onderwerpen aan de rand van het beeld worden probleemloos gedetecteerd en verticale opnamen zijn enorm verbeterd dankzij de implementatie van kruissensoren aan de rand van het scherpstelveld. Het autofocus systeem heeft nu een eigen toepassingsspecifieke AF-processor, zodat het volledige rekenpotentieel kan worden gebruikt voor één enkel proces.

Zeer hoge gevoeligheid, van helder zonlicht tot de astronomische schemering

Een ISO-bereik van 100 tot 102.400, uitbreidbaar tot ISO 3.280.000 (equivalent, Hi 5). Ervaar uitzonderlijk schoon beeld over het hele ISO-bereik.

High-definition 4K/UHD-films

4K- Ultra High Definition films (3840x2160 pixels) op 30p/25p/24p waarbij een pixel voor pixel uitsnede uit het midden van het beeld wordt gebruikt. Dit staat garant voor de hoogste beeldkwaliteit. Neemt Full HD-video (1080p) op met maximaal 50p/60p in meerdere indelingen.

foto van achterkan Nikon D5

De D5 legt tot 200 NEF (RAW)- of grote JPEG-beelden vast in één snelle serieopname. Dit is genoeg om de finale van de 100 meter sprint helemaal vast te leggen zonder de vinger van de ontspanknop te halen.

De gloednieuwe FX-formaat CMOS-beeldsensor met 20,8 MP en de RGB-meetsensor met 180K pixels leveren een fenomenaal accurate onderwerpsherkenning en exacte beelddetails. Toongradaties zijn vloeiender en nauwkeuriger, de nieuwe EXPEED 5-beeldverwerkingsengine garandeert een beeldkwaliteit die ongekend hoog is over het standaard ISO-bereik.

De Nikon D5 fotografeert met maximaal 12 bps met AE/AF-tracking of met 14 bps terwijl de spiegel omhoog is geklapt. De AF-tracking en de stabiliteit van het zoekerbeeld zijn aanzienlijk verbeterd wanneer snelle, onvoorspelbare acties worden gefotografeerd.

Twee nieuwe XQD-kaartsleuven, een nieuwe USB 3.0-poort voor een snelle overdracht van grote hoeveelheden gegevens en een draadloze verbinding en Ethernet-aansluiting die 4x sneller zijn.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: