Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Affinity Photo - App van het jaar

Affinity Photo van Serif Labs is in de Mac App Store uitgeroepen als de beste App van het afgelopen jaar.

Affinity Photo is een nieuw professioneel fotobewerkingsprogramma voor de Mac dat nog maar net dit jaar verschenen is en gaat de concurrentie aan met het grote Adobe Photoshop. Het programma werkt in tegenstelling tot Photoshop zonder het abonnementsmodel, en om die reden alleen al wordt het door velen met open armen ontvangen.

Gemaakt voor de Mac

De makers hebben er vijf jaar over gedaan om de applicatie 'vanaf scratch' volledig op te bouwen en is niet (zoals bij Photoshop) doorontwikkeld op bestaande code en maakt daarmee maximaal gebruik van nieuwe beschikbare technieken op het Mac platform zoals OpenGL, Grand Central Dispatch en Core Graphics, volledig geoptimaliseerd voor 64-bit en multiprocessors. Bovendien ondersteunt het gewone, retina en multi-monitor opstellingen.

beeldscherm met applicatie affinity photo

Het werken met deze nieuwe applicatie is voor Photoshoppers geen enorme stap in het duister, veel zaken lijken hetzelfde te werken waardoor het snel intuïtief aanvoelt, en wat je niet weet ontdek je snel via de inmiddels vele tutorials die o.a. al op Youtube te vinden zijn.

Of het je eigen Photoshop applicatie gaat vervangen is iets wat je zelf moet beoordelen, maar er waait weer een frisse wind door beeldbewerkingsland die de potentie heeft om de monopolie positie van Adobe Photoshop te ondermijnen, en dat is geen slecht nieuws voor de professionele of enthousiaste fotobewerker.

Omdat Affinity Photo tot App van het jaar is uitgeroepen kan je deze nu aanschaffen met 20% korting. Een mooi moment dus om dit even te checken.

Meer info op de Affinity Photo website.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: