Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Zo heb jij je foto’s online binnen no-time bewerkt

Foto’s online bewerken met een snelle internetverbinding

Doe je veel met fotografie? In dat geval is een snelle internetverbinding onmisbaar. Je wilt de foto’s binnen een paar minuten van je camera naar een online omgeving kunnen verplaatsen. Het online bewaren van foto’s biedt verschillende voordelen. Denk aan het feit, dat je de foto’s niet kwijt raakt als de computer crasht. Daarbij bespaart het veel ruimte op je harde schijf.

Neem geen risico met kostbare afbeeldingen. Als je een snelle internetverbinding hebt, is een online back-upservice voor foto's een goede manier om ervoor te zorgen dat er een back-up van je foto's wordt gemaakt. Zo hoef je er niet zelf aan te denken om je nieuwste foto's up te loaden. Er wordt automatisch een back-up van gemaakt.

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een online service is dat alle fotobestanden off-site worden opgeslagen, dus als er brand of een inbraak is, zijn je afbeeldingen elders veilig en gemakkelijk terug te vinden. De meeste services zullen je ook een e-mail sturen als ze merken dat je computer al een tijdje niet is 'ingecheckt', zodat je op tijd weet wanneer de back-ups niet meer werken.

Tip: combineer vast internet en tv met elkaar, om te profiteren van korting op je abonnementskosten. Zo hoeft snel internet voor het uploaden van je foto’s niet duur te zijn. Nog harder loopt deze korting op, wanneer je hier ook mobiele telefonie aan toevoegt. Verschillende Nederlandse providers bieden dergelijke alles-in-1 pakketten aan.

Snel internet om foto’s online te kunnen bewerken

Niet alleen voor het verplaatsen van foto’s naar een cloud-omgeving is snel internet wenselijk. Veel fotografen, met name hobbyfotografen, maken tegenwoordig gebruik van online tools om hun foto’s te bewerken. De tools zijn veelal gratis te gebruiken, of in sommige gevallen tegen een schappelijke maandbedrag.

Het voordeel van deze tools is onder meer, dat er een gratis versie beschikbaar is zodat je niet aan een hoog maandbedrag vastzit, zoals bij een abonnement op Adobe Photoshop. Daar komt bij dat niet iedere fotograaf een computer heeft, die dergelijke programma’s kan laten draaien. Online tools gebruik je vanuit de browser, waarover iedere computer beschikt.

Voorbeelden van online tools voor bewerking foto’s

Een goed voorbeeld van een online tool om foto’s te bewerken is Canva. Het is een van de meeste bekende tools. Niet alleen fotografen gebruiken de tool, ook marketeers maken er regelmatig dankbaar gebruik van om bijvoorbeeld fraaie infographics vorm te kunnen geven. De online tool biedt tal van mogelijkheden om foto’s te bewerken, foto’s toe te voegen aan templates voor kaarten, enzovoorts. Canva is een wat bredere tool dan bijvoorbeeld BeFunky.

BeFunky als alternatief voor Canva
BeFunky richt zich specifiek op het bewerken van foto’s. De tool biedt verschillende mogelijkheden om foto’s geheel naar jouw smaak te bewerken. Daarnaast kun je foto’s direct met elkaar combineren, om hier bijvoorbeeld een fraaie collage van te maken. Je vindt in deze tool tien hoofdcategorieën met tientallen tot honderden verschillende functies. Voeg bijvoorbeeld kaders toe aan je foto’s, maak gebruik van verschillende effecten om een kleurlaag over de foto’s heen te leggen, maak tanden witter met de Touch Up-functie of verwijder rode ogen. Een snelle internetverbinding thuis helpt je de foto’s razendsnel te uploaden, zodat je vrijwel meteen kunt starten met de bewerking hiervan.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: