Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Validated - fotografie en visagie

Val Garland, toonaangevend visagiste in de mode-industrie, werkte samen met Vivienne Westwood en Alexander McQueen en maakte campagnes voor Dior, Topshop en Mulberry. In haar boek Validated kijkt ze terug op enkele van haar meest memorabele werken uit een mooie carrière. Val bespreekt hoogtepunten, inspiratie en de samenwerking met culturele iconen, waaronder Kate Moss, John Galliano en vele anderen.

Internationaal bekende mode redacteur en stylist Karl Plewka schreef de inleiding van het boek: "Make-up kan een dramatisch effect hebben, en veel van Val's werk heeft de kracht om het publiek mentaal rechtop te laten zitten en op te laten letten. 

foto: © Tim Walker - Pierrot
foto: © Tim Walker

De afbeeldingen in dit boek laten zien hoe de visie van een echte kunstenaar eindeloos ideeën kan verspreiden via vele media en in meerdere genres.

Het meest verrassende is hoe deze vele make-up visies, in al hun diversiteit, op de een of andere manier allemaal uit dezelfde bron komen: de schijnbaar onbegrensde verbeeldingskracht en buitengewone psyche van Val Garland. 

foto: © Luca Cannonieri voor Harpers Bazaar - meisje met bloemen op gezicht geschilderd
foto: © Luca Cannonieri voor Harpers Bazaar

Dit is niet alleen een boek over make-up of de make-up artist die deze bijzondere beelden heeft gemaakt, het is een monument voor de ontelbare vormen en interpretaties van ware schoonheid."

Het boek is gestructureerd rond hoofdthema's uit Val's werk, van rauwe kleuren tot chaos, van sexy tot primitief. Het boek zit vol met campagne- en catwalkfotografie, tijdschrift covers en backstage-foto's, evenals anekdotes en citaten van toonaangevende figuren uit de modewereld.

Validated is een must-have voor modeliefhebbers, professionals in fotografie en visagisten.

Val Garland is momenteel Global Makeup Director bij L'Oréal Paris en draagt als beautyredacteur bij aan de Britse Vogue. Validated is haar eerste boek.

Validated - Val Garland
Pagina's: 264
Prijs: € 42,00
Uitgever: Laurence King Publishing
ISBN: 9781786273086

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: