Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Top 10 fotogenieke vakantiebestemmingen van Griekenland

Top 10 fotogenieke vakantiebestemmingen van Griekenland

Griekenland, met zijn betoverende landschappen, rijke geschiedenis en zonovergoten eilanden, is een paradijs voor fotografen en reizigers die op zoek zijn naar pittoreske vakantiebestemmingen. Elke bestemming in Griekenland biedt een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed, perfect voor het vastleggen van die onvergetelijke vakantiemomenten. In dit artikel hebben we de top 10 meest fotogenieke bestemmingen van Griekenland uiteen gezet.

Santorini: een canvas van blauw en wit

Santorini is misschien wel de meest gefotografeerde plek in Griekenland, bekend om zijn verbluffende uitzicht op de Caldera, unieke blauwe koepels en witgekalkte huizen. De zonsondergangen hier zijn legendarisch, waardoor het een favoriete bestemming is voor fotografen en romantici.

Oia, Santorini

De betoverende schoonheid van Oia, met zijn doolhof van steegjes en adembenemende uitzichten op de Egeïsche Zee, zorgt voor de perfecte achtergrond voor elke foto.

Mykonos: het kosmopolitische eiland

Mykonos, beroemd om zijn bruisende nachtleven en stijlvolle stranden, biedt ook een verbluffende fotogenieke setting. De iconische windmolens, prachtige stranden zoals Psarou en Paraga, en de levendige straten van Chora, zijn slechts enkele van de talloze fotomomenten die Mykonos te bieden heeft.

Mykonos, Griekenland

De contrasterende kleuren van de oude gebouwen tegen de helderblauwe lucht zorgen voor een levendig en aantrekkelijk visueel spektakel.

Kreta: een mix van geschiedenis en natuur

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, is een schatkist van fotomogelijkheden. Van de oude ruïnes van Knossos tot de idyllische stranden van Elafonisi en Balos, Kreta biedt een divers palet aan landschappen. De ruige bergen, gecombineerd met de serene kustlijn en traditionele dorpen, bieden een reeks van unieke en boeiende beelden.

Rhodos: middeleeuwse pracht en stranden

Rhodos, een eiland dat zijn rijke geschiedenis omarmt, biedt fotogenieke middeleeuwse steden zoals de oude stad van Rhodos, een UNESCO Werelderfgoedlocatie. De straatjes met kinderkopjes, de grootse Ridderstraat, en de indrukwekkende paleizen en forten, zorgen voor een tijdloze schoonheid.

Monolithos, Rhodos

Daarnaast zijn de zonovergoten stranden en schilderachtige dorpjes perfect voor het vastleggen van het traditionele Griekse eilandleven.

Corfu: een smaragdgroene schoonheid

Corfu, gelegen in de Ionische Zee, staat bekend om zijn weelderige groene landschappen en kristalheldere wateren. Het eiland combineert Venetiaanse, Franse en Britse invloeden, wat resulteert in een unieke architecturale mix.

De oude stad van Corfu, met zijn elegante paleizen, forten en kerken, biedt een charmante achtergrond, terwijl de kustlijn en bergdorpen een natuurlijke schoonheid onthullen.

Zakynthos: beroemd om het scheepswrak

Zakynthos is wereldberoemd om het scheepswrak op Navagio Beach, een van de meest gefotografeerde plekken in Griekenland. Het kristalheldere water, de witte kalkstenen kliffen en het mysterieuze scheepswrak zorgen voor een spectaculaire setting.

Zakynthos, brug naar het eiland

Verder biedt het eiland ook prachtige uitzichten vanaf de kliffen van Keri en schilderachtige dorpjes zoals Zakynthos-stad.

Lesbos: een verborgen juweel

Lesbos, een minder bekend eiland, biedt een authentieke Griekse ervaring met zijn traditionele dorpen zoals Molyvos en Petra. Het eiland staat ook bekend om zijn petrified forest, een uniek natuurwonder. De rustige stranden, olijfgaarden en warmwaterbronnen bieden een verscheidenheid aan serene landschappen voor fotografen.

Chios: de charme van mastiekbomen

Chios trekt bezoekers aan met zijn unieke mastiekbomen en middeleeuwse dorpen zoals Pyrgi, waar de huizen versierd zijn met ingewikkelde zwart-witte geometrische patronen. Het eiland biedt ook afgelegen stranden en rustige landschappen, ideaal voor het vastleggen van de ongerepte schoonheid van Griekenland.

Samos: de geboorteplaats van Pythagoras

Samos, rijk aan geschiedenis en natuur, was de geboorteplaats van de beroemde wiskundige Pythagoras. Het eiland biedt prachtige uitzichten over de Egeïsche Zee, weelderige bossen en charmante dorpjes. De tempel van Hera, een van de grootste heiligdommen uit de oudheid, is een must-visit voor liefhebbers van geschiedenis en fotografie.

Naxos, Portara

Naxos: een blend van stranden en geschiedenis

Naxos, het grootste eiland van de Cycladen, combineert indrukwekkende berglandschappen met enkele van de mooiste stranden in Griekenland. Het eiland staat bekend om zijn imposante Portara, de ingang van een oude tempel gewijd aan Apollo, die een dramatische achtergrond biedt bij zonsondergang. Daarnaast bieden de traditionele dorpjes en de weelderige valleien vol met olijfbomen en wijngaarden talloze fotomogelijkheden.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: