Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

The Real Deal - Joe McNally

The Real Deal, Field Notes from the Life of a Working Photographer - fotoboek Joe McNally
foto: © Joe McNally

Fotograaf en bestsellerauteur Joe McNally deelt verhalen en lessen van een leven in de fotografie.

In 1976 vertrok Joe McNally nietsvermoedend naar New York om professioneel fotograaf te worden. Dit bleek helemaal niet zo gemakkelijk te gaan. Er zat in het begin niet veel anders op dan het kopieermachine mannetje te zijn voor de Daily News. Met het laagst mogelijke salaris, wonende in een goedkoop hotel in Manhattan, kon hij maar net rondkomen en was het leven niet glamoureus.

Door zijn enorme gedrevenheid, zijn oog voor de fotografie en zijn bereidheid om (bijna) elke opdracht die op zijn pad kwam aan te nemen, lukte het hem om uiteindelijk reportages en verhalen te maken voor National Geographic, Time, LIFE, Sports Illustrated en andere tijdschriften. Hij reisde voor opdrachten naar bijna zeventig landen en ontving tientallen prijzen voor zijn fotografie.

foto: © Joe McNally

In The Real Deal vertelt Joe hoe het allemaal begon en deelt hij openhartig alle verhalen, lessen en inzichten die hij gaandeweg heeft verzameld. Dit is dus geen speciaal instructieboek over 'waar het licht moet worden geplaatst', hoewel er ook zeker instructieve informatie in te vinden is, maar meer een overzicht van wat er allemaal op zijn pad is gekomen vanaf de tijd dat hij als fotograaf begon te werken.

I imagined a life.  And then I took pictures of it.

Dit is ook geen terugblik op 'de goede oude tijd', want die heeft toch nooit echt bestaan volgens McNally. In plaats daarvan is The Real Deal gewoon een verzameling openhartige 'veldnotities' - sommige kort, sommige vrij lang - die hij in de loop van de tijd heeft verzameld en die tezamen een intieme blik achter de schermen geven bij een fotograaf die vrijwel alles heeft gezien en gedaan.

foto: © Joe McNally

Hoewel de huidige fotografie-industrie nog maar weinig gelijkenis vertoont met de industrie van slechts tien jaar geleden (en nog veel minder met die van veertig jaar geleden), is dat wat er echt nodig is om een succesvolle fotograaf te worden hetzelfde: de karaktereigenschappen, de fundamentele lessen, het vermogen om je aan te passen en je vervolgens opnieuw aan te passen.

Even in the life of truly great photographers, the angels only sat on their shoulders sporadically, at best.

Joe schrijft over alles, van de cruciale kennis die er nodig is bij het gebruik (en het zelf nabootsen) van raamverlichting tot het belang van het creëren van langdurige relaties op basis van vertrouwen; van lessen die zijn geleerd na een dag in het veld tot de noodzaak om je fantasie te volgen, waar dat je ook toe brengt; van de "willekeurige" en "gelukkige" momenten die iemands carrière voortstuwen tot de wonderen en valkuilen van de huidige cameratechnologie.

Bij elke vermelding van f-stops en sluitertijden is er in dit boek evenveel discussie over het belang van toegang tot een locatie, het incidentele moment van overmoed en het idee om iconisch te worden.

foto: © Joe McNally

Voordat McNally een gevierde en bekroonde fotograaf werd, voordat hij een gerespecteerde leraar en auteur van meerdere bestsellerboeken was, was hij gewoon... Joe, die elke dag van de ene opdracht naar de andere huppelde, een portfolio, een set vaardigheden, een reputatie, een carrière. Hij stelde zich een leven voor - en nam er toen foto's van. In The Real Deal worden er veel van getoond. Uiteenlopende situaties, allemaal perfect vastgelegd.

The Real Deal: Field Notes from the Life of a Working Photographer - Joe McNally
Pagina’s: 348
Prijs: € 38,99
Uitgever: Rocky Nook
ISBN: 9781681988016

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: