Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Tamron 50-400mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD

Tamron 50-400mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD

De Tamron 50-400mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD (Model A067) is een nieuw standaard tot telezoom objectief voor full-frame Sony E-mount camera’s. Dit objectief met 8x zoom begint bij een ongeëvenaarde 50mm (wat gezien wordt als dé standaard brandpuntsafstand voor full-frame camera’s) en is even groot als 100-400mm zoom objectieven die momenteel beschikbaar zijn. De wijdere beeldhoek maakt dit objectief echter een stuk veelzijdiger.

Dit objectief is met een lengte van slechts 18.3cm en een gewicht van 1.2 kilo zeer compact en licht voor een 400mm telezoom. Ondanks de lengte en het gewicht biedt het objectief een uitstekende beeldkwaliteit bij elke brandpuntsafstand.

Ondanks de hoge vergrotingsfactor beschik je met dit ultra-telezoom objectief over hoge beeldkwaliteit over het hele bereik van 50-400mm door de effectieve plaatsing van speciale lenselementen.

De Tamron 50-400mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD levert onder alle omstandigheden uitstekende autofocus prestaties, dankzij Tamron’s lineaire scherpstel motor die niet alleen razendsnel reageert, maar ook zeer stil is. De beeldstabilisatie bij dit soort lenzen zorgt ervoor dat je ook bij 400mm nog goed uit de hand kunt fotograferen.

De lens biedt bij close-up fotografie een vergroting tot half ware grote, wat de veelzijdigheid van dit objectief verder vergroot. Fotografen kunnen dankzij deze uitstekende close-up mogelijkheden de wereld van halve macrofotografie ontdekken.

foto: Takahiro Bessho

De minimale scherpstelafstand bij 50mm is 25cm, vanaf de sensor gemeten. Het objectief heeft een filtermaat van 67mm, net als meeste andere Tamron objectieven voor de Sony E-Mount. Als je meerdere Tamron objectieven gebruikt, heb je dus maar één filterset nodig. Dit vergroot het gebruiksgemak.

Dit nieuwe objectief heeft een aantal ergonomische eigenschappen die voor extra gebruikscomfort zorgen. Zo is er gebruik gemaakt van een nieuw ontwerp met verbeterde grip en beschikt hij over een USB-C Connector Port waarmee gebruik kan worden gemaakt van de Tamron Lens Utility Software. Dankzij de Connector Port sluit je het objectief eenvoudig aan op een laptop of computer.

foto: Masaki Kadono

In de software kun je het objectief afstellen naar jouw eigen wensen en kun je Firmware Updates installeren. Tamron Lens Utility heeft nu ook een nieuwe ‘Focus Limiter’ functie. Er is ook een optionele Arca-Swiss statiefgondel beschikbaar voor extra gemak wanneer je dit objectief op een statief wilt gebruiken.

Beschikbaarheid en prijs

De nieuwe Tamron 50-400mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD (Model A067) is in Nederland beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van € 1.449,99 inclusief btw.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: