Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD voor Fuji X

Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD voor Fuji X

De nieuwe Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD (model B060x) is een lichtsterke ultragroothoekzoom voor Fujifilm X-mount APS-C mirrorless camera's.

Het 11-20mm zoomobjectief is ideaal voor reizen, landschap, straatfotografie en algemene fotografie. Dit is het vierde Tamron zoomobjectief voor de Fuji X-mount, naast de 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD, 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A VC VXD en 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD.

foto: © Philip Ruopp

Ondanks het grote diafragma van F/2.8 over het gehele zoombereik is het objectief zeer klein en voelt het uitgebalanceerd aan wanneer het op een compacte APS-C mirrorless camera zit. Het is ook opmerkelijk kort met 86,5 mm lengte en licht van gewicht met 335 gram.

Vanwege de APS-C cropfactor verandert het werkelijke zoomniveau naar 16,5-30 mm, waardoor het perfect is voor alledaags gebruik.

De 11-20mm F/2.8 heeft 12 elementen in 10 groepen. Twee nauwkeurig gepositioneerde Glass Molded Aspherical lenselementen zorgen voor een hoge resolutie van rand tot rand.

foto: © Philip Ruopp

Daarnaast bevat de 11-20mm F/2.8 één Extra Low Dispersion en twee Low Dispersion lenselementen om scherpe opnamen te kunnen maken met sterk gecorrigeerde optische aberraties. Het beschikt ook over een Broad-Band Anti-Reflection Generation 2 coating om ghosting en flare te minimaliseren en de fijnste details van onderwerpen te tonen, zelfs bij tegenlicht.

Het objectief biedt op 11mm ultragroothoek opmerkelijke close-up mogelijkheden met een minimale focusafstand van slechts 0,15 m en een maximale vergrotingsratio van 1:4. Dit moedigt aan tot creatieve macrofotografie waarbij geprofiteerd kan worden van het unieke perspectief dat alleen ultragroothoeklenzen kunnen bieden.

Dit zoomobjectief heeft een stille Rapid eXtra-silent stepping Drive stappenmotor AF-aandrijving, waardoor gebruikers in staat worden gesteld scherp te stellen op continu bewegende onderwerpen. Dankzij de stille AF kan het objectief onopvallend gebruikt worden.

foto: © Philip Ruopp

De ultragroothoekzoom wordt beschermd door een vochtbestendige constructie en een duurzame fluorcoating voor extra bescherming tijdens buitenopnamen.

Prijs en beschikbaarheid

De Tamron 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD (model B060x) voor Fujifilm X-mount APS-C mirrorless camera's is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 899,00 inclusief btw.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: