Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Tamron ultra-tele 150-500mm zoomobjectief voor Fujifilm X-vatting

Tamron ultra-tele 150-500mm zoomobjectief voor Fujifilm X-vatting

De Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD (Model A057X), een ultra-tele zoomobjectief voor Fujifilm X-vatting is inmiddels het derde objectief voor de Fujifilm X-vatting, naast de huidige Tamron 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD (Model B070X) en de Tamron 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A VC VXD (Model B061X).

De Tamron 150-500mm F/5-6.7, is gebaseerd op de EISA Award-winnende Sony FE-vatting versie en bestrijkt een full-frame vergelijkbaar brandpuntbereik van 225mm tot 750mm op een APS-C camera zoals de Fujifilm X-H2S, X-T4 of X-T30 II. Het combineert een compact formaat met een zeer goede beeldkwaliteit over het hele zoombereik, van het midden van het beeld tot de randen.

De nieuwe 150-500mm is voorzien van Tamron's VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) nauwkeurige en snelle lineaire motor scherpstelmechanisme en Tamron's eigen VC (Vibration Compensation) mechanisme. Daarnaast biedt dit objectief in de 150mm stand een extreem korte minimale scherpstelafstand van slechts 0,6 meter voor krachtige en dramatische close-ups.

Belangrijkste kenmerken

Een compact 750mm tele-zoomobjectief
De Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD is slechts 209,6mm lang met een maximale diameter van 93mm. Dit is bijzonder compact voor een super telezoom tot 750mm op een APS-C mirrorless camera's. Zelfs wanneer het objectief volledig is uitgeschoven in de telestand, is het nog steeds compact met lengte van slechts 283mm.

Bijzonder is ook de zeer korte slag van slechts 75° om van 150 naar 500mm te zoomen. In minder dan een kwartslag draai je de zoomring over het gehele zoombereik. Deze functie maakt snelle aanpassing aan de gewenste beeldhoek met minimale beweging mogelijk, waardoor gemiste kansen voorkomen worden.

Hoge beeldkwaliteit
De royale en effectieve toepassing van speciale lenselementen, waaronder één XLD (eXtra Low Dispersion), vijf LD (Low Dispersion) en twee hybride asferische lenselementen, houdt aberraties, waaronder axiale chromatische aberraties, grondig onder controle. En omdat de 150-500mm F/5-6.7 is ontworpen voor full-frame mirrorless camera's, levert het op een APS-C sensor over het hele zoombereik, in het midden en van rand tot rand, een extreem hoge beeldkwaliteit.

foto: © Yuki Imaura

Tamron VXD AF-motor biedt snelheid, precisie en stille werking
De 150-500mm F/5-6.7 is voorzien van het Tamron VXD lineaire motor scherpstelmechanisme. VXD levert snelle en uiterst precieze bewegingen en zorgt voor responsieve prestaties. Bovendien vermindert de lineaire motor ook het aandrijfgeluid en de trillingen die tijdens het scherpstellen worden geproduceerd (in vergelijking met een conventioneel aandrijfsysteem), waardoor het ideaal is voor het maken van zowel foto's als video's in omgevingen met weinig geluid.

Tamron’s befaamde VC-mechanisme levert uitstekende beeldstabilisatie
Het objectief beschikt over een VC-modusselectieschakelaar met drie standen. Hierdoor kan altijd de ideale VC-stand gekozen worden, afhankelijk van de opnameomstandigheden. Deze functionaliteit levert krachtige en effectieve beeldstabilisatie, waardoor beeldonscherpte veroorzaakt door camerabewegingen aanzienlijk verminderd wordt.

Unieke tele-macro opnamen op een afstand van slechts 60cm
De kortste scherpstelafstand van 60cm in de 150mm stand en slechts 1,8m in de 500mm stand, zijn zeer kort voor een supertele. De maximale vergrotingsmaatstaf bij 150mm is daardoor met 1:3,1, ook uitzonderlijk hoog. Fotografen kunnen nu macro-telefoto's maken van onderwerpen als vlinders, insecten en bloemen, terwijl ze een redelijke verre opnameafstand houden.

foto: © Yuki Imaura

Extra functies voor meer gebruiksgemak

  • Inclusief Arca-Swiss compatibele statiefgondel met bevestigingsgaten voor een draagriem
  • Zonnekap met flexibel, beschermend rubberen voorgedeelte
  • Nieuw ontwerp van de schakelaars voor betere bediening
  • FLEX ZOOM LOCK mechanisme voor het vergrendelen van iedere zoomstand
  • Tamron BBAR-G2 Coating minimaliseert ghosting en flair
  • Vochtbestendige constructie en fluor-coating bieden extra bescherming tegen vocht en vuil

Prijs en beschikbaarheid

De Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD (Model A057X) voor Fujifilm X-vatting zal, zover nu bekend, vanaf half oktober beschikbaar zijn via de erkende Tamron dealers in Nederland voor een verkoopprijs van € 1.579,00 inclusief btw.

Bron: Transcontinenta

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: