Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sony 16-35mm f/4.0 FE PZ lens | SELP1635G

Sony 16-35mm f/4.0 FE PZ lens (SELP1635G)

De lichte full-frame groothoek Power Zoom Sony 16-35mm f/4.0 FE PZ lens (SELP1635G) heeft een constant diafragma van F4. De cilinderlengte blijft tijdens het scherpstellen en zoomen constant, waardoor deze lens uiterst geschikt is voor alle toepassingen – van vloggen en filmproductie tot landschapsfotografie. De SELP1635G garandeert volgens Sony een verfijnde beeldkwaliteit en goede mogelijkheden voor content creators en videomakers.
 
Geavanceerde beeldkwaliteit
Het optisch ontwerp bestaat uit twee AA (Advanced Aspherical) elementen, een standaard asferisch element, een Super ED (Extra-low Dispersion), een ED glazen element en een ED asferisch element. Chromatische en sferische aberratie worden gelijktijdig gecontroleerd om optische prestaties te leveren over het hele beeld. Het gebruik van AA-elementen in een optisch design biedt tevens goede close-up prestaties binnen het volledige zoombereik.

Bovendien biedt de coating effectieve onderdrukking van flare en ghosting voor heldere beelden. Het circulaire diafragma en de zorgvuldig ontworpen sferische aberratie bieden een mooie full-frame bokeh.

Hoog presterende autofocusfuncties
De 16-35mm f/4.0 FE PZ lens is de eerste Alpha lens die zes van Sony’s originele XD (Extreme Dynamic) lineaire motoren gebruikt voor scherpstellen en zoomen, wat zorgt voor een snelle respons en soepele werking van dit systeem. Met Sony’s Alpha 1 camera is het mogelijk om accuraat scherp te stellen en continu te blijven fotograferen met maximaal 30 frames per seconde.

De juiste focus is vooral van belang bij het opnemen van slowmotion, 4K- of 8K-video's. De 16-35mm f/4.0 FE PZ lens werkt samen met behuizingen uit de α-serie om betrouwbaar scherp te stellen en zelfs snel bewegende objecten soepel te volgen.

Beeldvorming, powerzoom en bediening ten dienste van veeleisende filmtoepassingen
Dankzij de feedback van content creators heeft Sony de 16-35mm f/4.0 FE PZ lens zo ontworpen dat het de focusademhaling minder is en focus- en axiale verschuiving mogelijk is tijdens het zoomen. Ook de focus-, zoom- en diafragmawerking verlopen geruisloos, waardoor storende ruis en trillingen tijdens video-opnames aanzienlijk worden verminderd.

Met een nieuw ontworpen Power Zoom systeem met XD lineaire motor biedt deze lens precieze controle. Een zoomhendel met variabele zoomsnelheid maakt het gemakkelijk om aan supertrage constante snelheid te werken. Power Zoom minimaliseert de cameratrillingen die bij het gebruik van een zoomring kunnen optreden. In combinatie met een compatibele camerabehuizing kan de zoomringrichting aan de opnameomstandigheden worden aangepast.

Een andere functie is de mogelijkheid om knoppen en bedieningselementen op compatibele behuizingen of accessoires te gebruiken. Dit is praktisch om de zoom op afstand te kunnen bedienen. Bovendien zorgt Linear Response MF ervoor dat de focusring direct en lineair reageert op aanpassingen tijdens het handmatig scherpstellen. Dankzij de diafragmaring voelt de bediening nauwkeurig, direct en moeiteloos aan.

Mobiliteit, controle en betrouwbaarheid
De 16-35mm f/4.0 FE PZ lens is 's werelds lichtste F4 groothoek powerzoomlens met een gewicht van slechts 353 gram - ca. 30% lichter dan de SEL1635Z - en een grootte van slechts 80,5 mm x 88,1 mm met een filterdiameter van φ72 mm.

De algehele lengte van de lens blijft constant tijdens het scherpstellen en zoomen. Het consistente evenwicht maakt dit objectief ideaal voor filmopnames met een gimbalstabilizer. De focusring kan tijdens video-opnames gemakkelijk worden bediend en de naast elkaar gelegen focus- en zoomring zijn, door de verschillende dikte, gemakkelijk van elkaar te onderscheiden terwijl de gebruiker naar de monitor kan blijven kijken.

Deze lens beschikt over Iris Lock Switch die kan worden gebruikt om te voorkomen dat de diafragmaring-instelling wordt verschoven. De lens beschikt tevens over een aanpasbare focus hold-knop voor extra gebruiksvriendelijkheid. Tot slot heeft de lens een stof- en vochtwerend design en een fluorinecoating aan de voorzijde voor betrouwbaar buitengebruik zonder aanhechtend vuil.
 
Prijzen en beschikbaarheid
De Sony 16-35mm f/4.0 FE PZ lens is vanaf mei verkrijgbaar in de Benelux voor € 1.400,00. Meer informatie op Sony.nl.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: