Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Snoecks 2021, Nederlandse editie

Snoecks 2021, Nederlandse editie

Snoecks 2021 is de 97ste editie van het jaarboek Snoecks. Een bijzondere Snoecks voor bijzondere tijden, minder mocht je van de Snoeck 2021 niet verwachten.

Van stijlvolle reportagefoto's van een vampierenfeest in New York (Devin Yalkin) tot de uitbundige en schaduwrijke portretten van Floria Sigismondi.

Over de verrassende en ontwapenende blik van Alastair Philip Wiper op industriële productie wereldwijd, de krachtige statements van Elina Brotherus, en de kleurrijke en luide stem van mixed media artiest Federico Solmi.

Snoecks 2021

Voor beide coveredities is gekozen voor hoop en moed, met indringende portretten van Isabelle van Zeijl (Den Haag) en Tawny Chatmon (Maryland, VS) die beiden een eigenzinnige en kritische kijk tentoonspreiden op schoonheidsidealen en hun representatie in de kunstgeschiedenis.

De coverfoto van Isabelle van Zeijl (Den Haag), is een indringend portret dat hoop en moed uitstraalt. Van Zeijl is een gevestigde kunstenaar, erkend om haar meesterschap om opvallende zelfportretten te maken.

foto: © Lars Botten (Noorwegen)

De foto She is Here uit 2019 is een zelfportret waarbij de orchideeën de natuurlijke verandering van het leven verbeelden. Ze herinneren ons eraan dat groei en transformatie niet traumatisch of pijnlijk hoeven te zijn, maar eerder bevrijdend en vreugdevol.

Met een keur aan internationaal geprezen fotografen staat Snoecks opnieuw garant voor een diverse en verrassende blik op de hedendaagse fotografie.

Sinds Snoecks 2012 verschijnt Snoecks verkrijgbaar met twee verschillende covers. Er is maar één Snoecks 2021 maar je kunt wel kiezen tussen een exemplaar met de foto She is Here van Isabelle van Zeijl op de omslag en de beperkte oplage editie met de foto God's Gift van Tawny Chatmon.

foto: © Erik Johansson (Zweden) - optische illusie: vrouw stapt van roltrap in een bos
foto: © Erik Johansson (Zweden)

Met een keur aan internationaal geprezen fotografen staat Snoecks opnieuw garant voor een diverse en verrassende blik op de hedendaagse fotografie.

Snoecks 2021
Pagina's: 576
Prijs: € 20,99
Uitgever: Scriptum Books

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: