Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Praktijkboek draadloos flitsen

Bij on-camera flitsen wordt de flitser bovenop de camera bevestigd. Een extra dimensie ontstaat als je de flitser losgekoppeld van de camera gebruikt. Je kunt het licht nog meer sturen en zelf bepalen vanuit welke kant(en) je het onderwerp belicht. Het Praktijkboek draadloos flitsen van Sonja van Driel is een algemeen boek met als specifiek onderwerp: flitsen met losgekoppelde flitsers.

De methode van draadloos flitsen is toepasbaar op ieder onderwerp dat je wilt belichten met een reportageflitser op binnen- en buitenlocaties of in de studio.

Fotograferen met een of meerdere losgekoppelde reportageflitsers geeft foto´s een extra dimensie. Je kunt zowel het flitslicht als het aanwezige omgevingslicht naar je hand zetten. Als je door hebt hoe dat moet, stelt je dat in staat om een grote sprong voorwaarts te maken. Dit praktijkboek bevat talloze eenvoudig op te volgen instructies waarbij het flitsen niet mis kan gaan. 

Foto´s van uiteenlopende onderwerpen komen uitgebreid aan bod. Aan de hand van Achter-de-schermen-foto´s leer je hoe de opnames tot stand zijn gekomen. Net als in een kookboek krijg je de recepten om de foto's te maken. Uiteraard kun je die naar eigen smaak verfijnen.

Of je nu binnen- of buitenlocaties fotografeert, het grote voordeel van draadloos flitsen is dat je altijd een compacte, mobiele en betaalbare belichtingsset bij de hand hebt.

Van Driel wil de lezer in de 'actieve modus' zetten: leren door te doen is de makkelijkste manier om nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen. Het boek staat daarom vol met oefeningen. Enige voorkennis van fotografie is wel vereist.

pagina 76/77

Het Praktijkboek draadloos flitsen is opgedeeld in 4 delen:

  • Deel 1: Lees dit eerst
  • Deel 2: Algemene kennis over fotografie (kan gedeeltelijk overgeslagen worden als je gevorderd fotograaf bent)
  • Deel 3: Basistechnieken voor draadloos flitsen
  • Deel 4: Achter-de-schermen-foto's

Sonja van Driel heeft inmiddels zes boeken uitgegeven en meer dan 350 workshops en lezingen verzorgd in binnen- en buitenland.

Praktijkboek draadloos flitsen - Sonja van Driel
Pagina’s: 152
Prijs: € 26,50
Uitgever: Asiso
ISBN: 9789081533195

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: