Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nieuwsfotograaf Guus Dubbelman

'Een van mijn favoriete foto’s heb ik genomen op een Amerikaans vliegdekschip. Hij is mooi omdat hij aan de rand zit van wat nog mogelijk is met een digitale camera. De foto is genomen in de Middellandse Zee, vlak voor de oorlog in Irak. Toen ik aankwam, had ik die prachtige wolkenmassa’s al gezien waardoor prachtig speels licht naar binnen komt.'

bemanning inspecteert vliegdekschip - foto Guus Dubbelman
foto: Guus Dubbelman

'Het schip steekt af als een groot zwart gat in een heel lichte omgeving. De bemanning inspecteert het vliegdek. Het deed me een beetje denken aan beroemde foto’s over de krijgsgevangenen in Vietnam. Je merkte aan die soldaten dat het fout zat in die oorlog. Er zat al een soort verslagenheid in. Nu zie je wat voor bloedbad het in Irak wordt. Toen ik aan boord kwam, had ik niet zoveel geheugenkaartjes bij me. Ik kon maar iets van 160 beelden maken. Met die beperking vond ik het een mooi gevecht om in een paar dagen een mooie reportage op zo’n schip te maken.'

  • Naam: Guus Dubbelman (1958)
  • Woonplaats: Amsterdam
  • Portfolio: Volkskrant
  • info: geen
Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: