Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Lumix G9, topmodel systeemcamera van Panasonic

LUMIX G9 van Panasonic en LEICA DG ELMARIT 200mm f/2.8 Power OIS lens

De nieuwe LUMIX G9 van Panasonic biedt fotografen de combinatie van hoge beeldkwaliteit, mobiliteit en ultrasnelle opnames. De camera is een goede keuze voor natuur- en actiefotografen.

De G9 bouwt voort op de LUMIX GH5. De kern van de G9 wordt gevormd door een sensor van 20,3 megapixels die gedetailleerde beelden produceert met weinig ruis, mooie kleuren en helderheid. Door de speciale AR - coating op de sensor, die ghosting (dubbelbeelden) en flaring (lichtvlekken) beperkt, zijn lastige omstandigheden, zoals bijvoorbeeld het fotograferen van dieren bij tegenlicht geen probleem.

Een nieuwe High Resolution modus produceert 80-megapixel equivalente beelden in zowel JPEG- als RAW-formaat. Dit is ideaal voor landschap- en macrofotografen. Wat deze modus doet, is acht beelden combineren die gelijktijdig worden vastgelegd terwijl de sensor zich verplaatst. Bij het gebruik van deze modus is een statief dan wel noodzakelijk.   

LUMIX G9 van Panasonic

De G9 is uitgerust met een geüpgraded intern beeldstabilisatiesysteem. Het is nu mogelijk om opnames te maken met sluitertijden die tot 6,5 stops lager liggen terwijl toch nog scherpe resultaten worden verkregen. Ideaal wanneer met de G9 vanuit de hand met een lange telelens onderwerpen zoals wilde dieren van veraf worden vastgelegd.  

Snelle AF trackingprestaties en een scherpstelsnelheid van 0,04 seconden. Een framesnelheid van 20 fps is mogelijk bij volledige resolutie met continue autofocus (AF-C). Wordt er scherpgesteld bij het eerste frame (AF-S), dan kan worden geprofiteerd van een burstsnelheid van 60 fps.   

Met de 4K Photo en 6K Photo technologie van Panasonic kunnen actiemomenten worden vastgelegd met 30 fps (6K) of 60 fps (4K), waar een foto uit kan worden gekozen voor grote afdrukken van hoge kwaliteit. Ook andere handige functies zijn mogelijk dankzij de 4K-technologie, zoals Post Focus. Hierbij kan het scherpstelpunt na het maken van de opname worden aangepast. Met Focus Stacking kan de scherptediepte naderhand worden aangepast door meerdere beelden te combineren.  

Zoeker en LCD

De zoeker van de G9 is de grootste in zijn klasse. De Live View Finder (LVF) biedt een vergrotingsfactor van 0,83x (equivalent van 35mm-camera). Bovendien doen zich geen black-outs voor, zelfs niet bij het maken van opnames bij hoge snelheden. Hierdoor kan de gebruiker het onderwerp altijd blijven volgen. Met een hoge resolutie van 3.680.000 pixels biedt de zoeker een gezichtsveld van 100%. Dus de gebruiker kan er altijd zeker van zijn dat hij vastlegt wat hij ziet. In het ontwerp van de zoeker zijn ook een nachtmodus en een AF Point Scope geïntegreerd.  

Aan de achterkant heeft de camera een vrij kantelbaar, 3-inch LCD touchscreen met 1.040.000 pixels. Perfect voor het kiezen van composities vanuit allerlei creatieve hoeken. Het scherm is ontworpen om zelfs in heldere omstandigheden goed zichtbaar te zijn, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van een nachtmodus bij het maken van opnames bij weinig licht. Het ontwerp van de G9 is zowel functioneel als duurzaam. Een status-LCD scherm boven op de G9 toont in één oogopslag welke instellingen er op dat moment zijn geselecteerd. Met de fn-hendel kunnen instellingen snel worden gewijzigd. Daarnaast kan de gebruiker met de joystick snel het scherpstelpunt wijzigen terwijl hij in de zoeker blijft kijken.

Afdichting, sleuven en wifi

Om ervoor te zorgen dat de G9 is voorbereid op alle mogelijke omstandigheden, is hij voorzien van een volledig uit een magnesiumlegering gegoten voor- en achterframe. Hij is spatwater- en stofdicht en vorstbestendig tot -10 graden Celsius. De camera is ontworpen voor intensief gebruik buiten en alle naden en knoppen zijn dan ook geseald om hem te beschermen.Twee SD-geheugenkaartsleuven zijn beide compatibel met het supersnelle UHS-II-formaat. De G9 is de eerste LUMIX G-camera waarvoor dit geldt. De sleuven kunnen naar wens worden gebruikt; als extra opslag, als back-up sleuf of voor verschillende soorten media (bijvoorbeeld één sleuf voor video- en de andere voor JPEG-/RAW-bestanden).  

De G9 is compatibel met Bluetooth en Wi-Fi. Bluetooth kan worden gebruikt voor een energiezuinige continue verbinding om opnames gemakkelijk over te zetten naar een smartphone of tablet en ze daarna te delen.  

Verder zijn er een reeks accessoires en objectieven beschikbaar met als doel de bruikbaarheid van de G9 te vergroten. 

Verkrijgbaarheid

De Panasonic LUMIX G9 en de LEICA DG ELMARIT 200mm f/2.8 Power OIS lens zullen verkrijgbaar zijn in de volgende modellen:

  • MODEL KLEUR EAN RRP Verkrijgbaarheid LUMIX DC-G9EG-K (body only) Zwart 5025232873555 € 1.699,- Begin januari 2018 
  • LUMIX DC-G9LEG-K  (body + H-ES12060E - LEICA 12-60mm) Zwart 5025232873579 € 2.299,- Begin januari 2018 
  • H-ES200E - LEICA DG ELMARIT  200mm f/2.8 Power OIS Zwart 5025232873159  € 2.999,-  Medio januari 2018
Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: