Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Handboek fotografie, 11e editie

Handboek fotografie - Pieter Dhaeze, 11e editie

Dit handboek is een ongeëvenaarde en uitgebreide fotografiegids, geliefd bij zowel beginners als professionals. Het is al jaren de primaire bron voor de basiscursus fotografie van de Fotovakschool. Er zijn meer dan 35.000 exemplaren van verkocht en er komen er nog steeds bij.

Je hebt een digitaal camerasysteem (spiegelreflex of spiegelloos) dat verbluffende beelden kan vastleggen, maar je vergeet dat jij degene bent die de magie creëert, en niet alleen de camera. Een veel voorkomende misvatting is dat professionele camera's keer op keer een voortreffelijke foto garanderen.

Willekeurig op foto's klikken met een spiegelloze camera, net als bij een telefoon, kan af en toe een leuke foto opleveren, maar die wordt zelden bekroond. Het begrijpen van de basisprincipes van fotografie en het beheersen van de camera is cruciaal voor het beheersen van de uiteindelijke output.

Maar zelfs met grondige kennis en vaardigheden garandeert het indrukken van de sluiterknop niet altijd een perfecte foto. Aspecten als een zorgvuldige planning, contact maken met je onderwerp, opgebouwde ervaring, geduld en natuurlijk inspiratie zijn vaak belangrijker om op te vallen in fotografie.

Dit boek is gestructureerd in vier katernen: FUNDAMENT, PRAKTIJK, BEELDBEWERKING en INSPIRATIE, waarin alle aspecten van digitale fotografie aan bod komen. Het is ontworpen om motivatie en creativiteit aan te wakkeren met boeiende tekst, afbeeldingen en illustraties. Begrippen als stopjes en trapjes, Live View, RAW en kleurmanagement, macro- en portretfotografie heb je hiermee snel onder de knie.

foto: © Pieter Dhaeze, ISO 400 • f/4,5 • 1/1000s • @200mm

Voordat je in de katernen Fundament, Praktijk en Beeldbewerking het diepe inspringt, krijg je in hoofdstuk 00 Snel aan de slag een reeks tips en oneliners om meteen al met jouw camera voor tachtig procent geslaagde foto's te kunnen maken. In de daarop volgende hoofdstukken volgt dan de diepgang om - heel belangrijk - ook de laatste twintig procent van de onderwerpen tot een goed einde te brengen.

De auteur

Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en op websites. Ook geeft hij trainingen en workshops in zijn studio of op locatie en op aanvraag lezingen in boekhandels en bij bedrijven.

Lees ook onze preview van hoofdstuk 15 Beeldmontage, waarin panorama, HDR en focus stacking worden besproken.

Handboek fotografie, 11e editie - Pieter Dhaeze
Pagina’s: 416
Prijs: € 49,99
Uitgever: VanDuuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: