Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Handboek fotografie, 10e editie

Handboek fotografie - Pieter Dhaeze, 10e editie

Een handboek voor fotografie voor de beginnende tot gevorderde fotograaf.

Niet alleen cameratechniek en fotografie zijn in beweging, ook krijgen we steeds meer mogelijkheden om informatie met onze doelgroep te delen. En omdat het nu mogelijk is om video op te nemen met een systeemcamera worden in deze uitgave van Handboek Fotografie bepaalde facetten van digitale fotografie toegelicht met bewegend beeld.

In deze tiende editie zijn er ruim veertig video-tutorials te vinden in de vorm van korte clips op YouTube. Hierin zijn bijvoorbeeld de effecten van een gewijzigde witbalans te zien of het instellen van een kleine scherptediepte.

Handboek fotografie - Pieter Dhaeze, 10e editie, isbn 9789463561686. Voor de beginnende tot gevorderde fotograaf

In het hoofdstuk 'Snel aan de slag' staan een reeks tips en oneliners om meteen al met een camera voor negentig procent geslaagde foto's te kunnen maken.

Vervolgens kun je in de volgende katernen het diepe inspringen om de laatste tien procent van de onderwerpen tot een goed einde te brengen. Dit gebeurt in vier stappen. In het Fundament wordt stilgestaan bij de werking van een systeemcamera en de elementaire basiskennis van fotografie. In het tweede deel, de Praktijk, zitten handvatten voor een geslaagde sessie in de natuur of studio. In deel 3 (Beeldbewerking) komt het traject na het nemen van de foto, waaronder het ontwikkelen van RAW, aan de orde.

Omdat goede fotografie niet zonder inspiratie kan, is het boek gelardeerd met mooie foto’s van Bas Meelker en Johan van de Watering, waarbij als climax in het laatste deel, de Inspiratie, afgesloten wordt met portfolio's van prof. mr. Pieter van Vollenhoven en Johan van de Watering, aangevuld met twee leuke fotoreportages. 

De auteur

Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en op websites. Ook geeft hij trainingen en workshops in zijn studio of op locatie en op aanvraag lezingen in boekhandels en bij bedrijven.

Handboek fotografie, 10e editie - Pieter Dhaeze
Pagina’s: 416
Prijs: € 49,99
Uitgever: Van Duuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: