Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sony's 16-35mm GM II - een kleine en lichte groothoekzoomlens

Sony's 16-35mm GM II - een kleine en lichte groothoekzoomlens
© Olivier Groot (@hexashots)

Naast de standaardzoomlens (24-70 mm) en telelens (70-200 mm) breidt Sony haar tweede generatie objectieven uit met de nieuwe Sony 16-35mm G Master II groothoekzoomlens, een 35mm full-frame Alpha E-mount lens met brandpuntsafstanden van 16mm tot 35mm wat een maximaal diafragma van F2.8 over het gehele zoombereik dekt.

De 16-35mm GM II levert met zijn snelle AF (uniek aan G Master) hoge prestaties. Bovendien is dit objectief inzetbaar voor verschillende opnamen.

Door de (extreem) asferische vorm van het ontwerp biedt dit objectief een hoge resolutie en het maximale diafragma van F2.8.

Ook biedt het objectief mooie​ bokeh mogelijkheden en perfecte close-up prestaties over het hele zoombereik met een minimale focusafstand van 0,22m en een maximale opname vergroting van 0,32x. Nano AR Coating II onderdrukt ghosting en flares om heldere beelden vast te kunnen leggen, zelfs als er een sterke lichtbron in beeld komt.

© Albert Dros - shot on the Alpha 7R V with the 16-35mm GM II

De lens heeft een totale lengte van 111,5 mm en met een gewicht van 547 gram is deze ongeveer 20% lichter dan de 16-35mm GM.

​De 16-35mm GM II is geschikt voor professionele en gevorderde foto- en videografen. In vergelijking met voorgaande modellen is de focus breathing minder en is het mogelijk om een hoge kwaliteit van beeldexpressie te bereiken zonder veranderingen in de beeldhoek.

Daarnaast onderdrukt deze lens de beweging van het zwaartepunt tijdens het zoomen en maakt het stabiele opnamen mogelijk, zodat je comfortabel kunt filmen met een gimbal. De bediening is ook verbeterd met functies zoals een diafragmaring die aan/uit kan worden geklikt met een schakelaar en twee aanpasbare knoppen.

Vuil dat zich op het lensoppervlak vastzet kan gemakkelijk worden verwijderd door de fluorcoating. Dankzij het stof- en spatwaterdichte ontwerp kun je de camera ook buiten veilig gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid
​De nieuwe 16-35mm GM II zal vanaf september voor €2.700,- verkrijgbaar zijn. ​De 16-35mm GM zal in prijs dalen van €2.700,- naar €2.500,-.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: