Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Tamron 17-50mm F/4 Di III VXD voor Sony E-mount

Tamron 17-50mm F/4 Di III VXD voor Sony E-mount

De nieuwe 17-50mm F4 van Tamron voor Sony mirrorless camera's is een ultragroothoekzoom met een constant diafragma van F4 voor ultragroothoek tot standaard brandpuntsafstanden. Dit objectief zoomt van 17 mm ultragroothoek tot 50 mm standaard. Een zoombereik dat ideaal is voor zowel foto's als video-opnamen.

Dit objectief levert hoge scherpte van rand tot rand. Het objectief heeft een VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineair scherpstelmechanisme met stille en dynamische prestaties en een supersnelle en nauwkeurige autofocus.

De fysieke lengte van het objectief verandert niet tijdens het zoomen. Het is geschikt voor het maken van foto's en voor video-opnamen, omdat het eenvoudig te balanceren is, zelfs als het op een gimbal of andere apparatuur gebruikt wordt.

Een aantal kenmerken

Zoomobjectief van ultragroothoek tot standaard bij constant diafragma F4
Je hoeft niet van objectief te wisselen: gebruikers kunnen inzoomen van 17 mm ultragroothoek voor dynamische expressies, tot snapshots met de standaard brandpuntsafstand van 50 mm, een beeldhoek die dicht in de buurt komt van die van het menselijk oog. Bovendien is het groot open diafragma van F4 vast over het hele zoombereik, waardoor de belichting constant blijft bij in- en uitzoomen.

Hoge optische prestaties en beeldkwaliteit over het hele zoombereik
Het nieuwe 17-50 mm objectief onderdrukt chromatische en andere optische aberraties op efficiënte wijze, waardoor fijne details van rand tot rand duidelijk worden vastgelegd in alle opnamen.

foto: © Glynn Lavender

Het objectief levert ook een zeer fraaie bokeh bij het open F4 diafragma. Hierdoor ontstaan aantrekkelijke landschapsfoto's, waarin onderwerpen zoals bomen en bloemen in seizoenskleuren, zich aftekenen tegen de achtergrond.

Compact voor gemakkelijk gebruik en een interne zoom voor uitstekende balans
De 17-50mm F4 weegt slechts 460 gram en is 114,4 mm lang, een vormfactor die goed in balans is op een Sony mirrorless camerabody. Het objectief heeft een intern zoommechanisme dat de objectiefbuis op een vaste lengte houdt. Hierdoor is het makkelijk te balanceren bij het maken van foto- of video-opnamen, of in combinatie met een rig of gimbal.

De nieuwe zoom heeft een vochtbestendige constructie en een fluorcoating, wat handig is voor actieve scenario's zoals bergbeklimmen of andere buitenactiviteiten.

foto: © Ryad Guelmaoui

Snelle en nauwkeurige AF voor foto- en video-opnamen
De AF-aandrijving van de 17-50mm F4 maakt gebruik van het VXD lineaire motormechanisme voor het scherpstellen. Dankzij de snelle en nauwkeurige scherpstelling op bewegende onderwerpen kunnen fotografen snel overschakelen naar een hoger opnametempo.

De stille werking tijdens het scherpstellen maakt het objectief ook geschikt voor het maken van opnamen met weinig geluid in stille omgevingen.

Uitstekende close-up opnameprestaties voor grotere veelzijdigheid
Dit objectief heeft een korte minimale scherpstelafstand van 19 cm in de groothoekstand en 30 cm in de 50 mm stand. De werkafstand bij 17 mm is 5,7 cm, dichter bij dan de meeste prime objectieven. Fotografen kunnen zo zeer dicht bij het onderwerp komen, en de voorgrond uitvergroten tegen een onscherpe achtergrond. Ze kunnen ook makkelijk scherpstellen zonder hun opnamepositie te hoeven veranderen.

foto: © Glynn Lavender

De nieuwe 17-50 mm F4 zoom is het ideale "walk around" objectief en biedt een grote mate van mobiliteit en gebruiksgemak. Het maakt het mogelijk om verschillende soorten opnamen te maken, zowel foto's als video, van weidse landschappen tot snapshots, zonder van objectief te hoeven wisselen.

Beschikbaarheid en prijs

De Tamron 17-50 mm F/4 Di III VXD voor de Sony E-mount, is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 829.- inclusief btw.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: