Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sony FE 24-50mm F2.8 G lens 

Sony FE 24-50mm F2.8 G lens

De Sony FE 24-50mm F2.8 G lens beschikt over een maximaal diafragma van F2.8 over het gehele zoombereik en levert, ondanks de kleine en lichte behuizing, hoge resolutie en mooie bokeh. Deze full-frame E-mount lens kan met de brandpuntsafstanden van 24 mm tot 50 mm alles gemakkelijk kunt vastleggen, van stilstaande beelden zoals alledaagse snapshots en portretten tot video-opnamen.

Met een nieuw optisch en mechanisch design, wist Sony de afmetingen van deze lens compact te houden. Deze lens heeft dan ook een filterdiameter van 67 mm, maximale diameter van 74,8 mm, lengte van 92,3 mm en een gewicht van 440 g. ​
​​
​Deze FE 24-50mm F2.8 G lens maakt gebruik van vier asferische elementen en twee stukken ED-glas (Extra low Dispersion) wat scherpe en gedetailleerde beelden bij alle brandpuntsafstanden geeft, en wat ook de chromatische aberratie vermindert en zorgt voor een hoge resolutie, zelfs in de uiterste hoeken van het shot.

Verder maakt de FE 24-50mm F2.8 G gebruik van een cirkelvormig diafragma met 11 lamellen, wat samen met de optimalisatie van sferische aberratie zorgt voor prachtige, zachte en vloeiende bokeh. De close-up prestaties hebben een minimale focusafstand van 0,19 m (AF) in de groothoekstand en een maximale vergroting van 0,30 x (AF).

De lens is uitgerust met twee lineaire motoren wat te zien is aan de kwaliteit van de Autofocus. De lens kent namelijk een snelle en precieze autofocus met nauwkeurige tracking en stille focus. Verder ondersteunt deze lens ook continu-opnamen op hoge snelheid met AF/AE-tracking tot 120 beelden per seconde (zoals in combinatie met de Alpha 9 III).

De FE 24-50mm F2.8 G lens is ook te gebruiken met focus breathing compensation, waardoor beeldexpressie van hoge kwaliteit mogelijk is.

De lens is gebruiksvriendelijk door een aanpasbare focusknop, diafragmaring, schakelaar om de klik van het diafragma AAN/UIT ​te zetten en een schakelaar voor focusmodi.

Bovendien beschikt deze lens over een fluorcoating die voorkomt dat vuil aan de voorkant van de lens blijft kleven. Dankzij het stof- en vochtbestendig ontwerp kun je de lens ook buiten veilig gebruiken, waardoor je meer vrijheid hebt tijdens het opnemen.

De nieuwe Sony FE 24-50mm F2.8 G lens zal vanaf eind april verkrijgbaar zijn voor €1.300,- .

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: