Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Ontdek Lightroom Classic, 3e editie

Fotoboek: Ontdek Lightroom Classic, 3e editie

Ben je serieus met fotografie bezig? En schiet je regelmatig foto’s in RAW? Dan is er maar één programma waarmee je snel en intuïtief grote reeksen foto’s kunt beheren, bewerken en publiceren: Lightroom Classic van Adobe. Bij elke nieuwe versie van Lightroom komen er weer extra mogelijkheden bij.

In oktober 2020 bereikte Lightroom haar tiende versie, en is nu aanbeland bij versie 10.1.1. In dit boek worden die nieuwe uitbreidingen behandeld en kun je via de filmpjes die bij het boek horen alles over die vernieuwingen leren.

In 2017 werd Lightroom gesplitst in twee versies: Lightroom Classic en Lightroom. Lightroom Classic is de desktop versie van Lightroom die in dit boek behandeld wordt.

Fotoboek: Ontdek Lightroom Classic, 3e editie - Pieter Dhaeze Hans Frederiks, isbn 9789463561990

In Ontdek Lightroom Classic, 3e editie is alles wat er in de laatste versies van het programma is veranderd weer toegevoegd. Volgens de auteurs is Lightroom nog steeds de meest uitgebreide software voor het opslaan, bewerken en gebruiken van je foto's.

Bekijk vooral ook de filmpjes die verspreid door het boek heen zijn te vinden, scan de QR-code met je tablet of smartphone, of type de verkorte URL in de adresbalk van je browser. Sommige dingen zijn makkelijker en beter uit te leggen en te begrijpen als ze in bewegend beeld worden voorgedaan.

Uit de inhoud:

  • Importeren: haal foto’s op van camera, kaartlezer, cd/dvd of vaste schijf.
  • Bibliotheek: organiseer foto’s overzichtelijk in de bibliotheek.
  • Ontwikkelen: corrigeer en optimaliseer je foto’s.
  • Exporteren: exporteer foto’s naar schijf, e-mail en cd/dvd.
  • Op de kaart zetten: voeg informatieve gps-coördinaten aan foto’s toe.
  • Boek: stel een professioneel fotoboek samen.
  • Presenteren: maak een diaserie van je foto’s.
  • Afdrukken: druk foto’s eenvoudig en flexibel af.
  • Webgalerie: publiceer foto’s naar een webgalerie.
  • Video: importeer, bewerk en exporteer video van mobiele telefoon, fototoestel en videocamera.

Na aankoop van dit boek is ook de webversie beschikbaar: via registratie krijg je gratis toegang, plus relevante extra’s.

Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en op websites. Ook geeft hij trainingen en workshops in zijn studio of op locatie en op aanvraag lezingen in boekhandels en bij bedrijven.

Hans Frederiks is journalist en fotograaf. Hij is hoofdredacteur van het blog Computer Creatief waarbij je op de hoogte blijft van alle vernieuwingen omtrent de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hard- en software, fotografie en camera’s. Hans fotografeert al zijn hele leven lang, met als specialisatie panorama’s, landschappen en podiumfotografie.

Ontdek Lightroom Classic, 3e editie - Pieter Dhaeze | Hans Frederiks
Pagina's: 256
Prijs: € 31,99
Uitgever: Van Duuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: