Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nieuw: NiSi Swift filtersysteem

NiSi Swift - het uitbreidbare en flexibele Vario-ND Systeem

Het nieuwe NiSi Swift filtersysteem is speciaal ontworpen voor mobiele video- en foto contentmakers. Door een aantal ronde filters te stacken, kunnen er tot wel vijftien verschillende combinaties gemaakt worden.

Zo kun je een vier stops ND filter op het Vario ND 1-5 stops filter plaatsen, waardoor je een 1-9 stops VND krijgt. Hier kun je vervolgens een Black Mist of UV IR Cut filter op plaatsen. De filters klik je gemakkelijk en snel op elkaar. Voor vignettering hoef je niet bang te zijn met dit systeem, dus je kunt volop combineren om zo creatieve mogelijkheden te ontdekken.

Hoe werkt het NiSi Swift filtersysteem?

De nieuwe NiSi Swift filterserie is gebaseerd op het bestaande NiSi True Color variabele ND 1-5 stops filters, waarop andere filters gedrukt kunnen worden. Dit gaat eenvoudig en snel, met behulp van frictie op de filtervatting. Er kunnen zo maximaal vier filters tegelijk met elkaar gecombineerd worden.

Welke NiSi Swift filters zijn er?

NiSi Swift Variabele ND 1-5 stops
Maakt kortere sluitertijden bij het filmen mogelijk tot 1-5 stops. Het filter wordt geleverd met NiSi's True Color technologie die kleurverschuivingen tegengaat die vaak voorkomen bij variabele filters. Het filter heeft een slank ontwerp en kan gebruikt worden met een 16mm objectief zonder vignettering.

NiSi Swift ND 4 Stops
Vermindert de sluitertijd met 4 stops en in combinatie met de variabele ND 1-5 stops krijgt de filmer/fotograaf een variabel ND filter van 5-9 stops. Het filter heeft NiSi's nieuwe Multi Ti coating, waardoor het beter bestand is tegen krassen en ook beter ontspiegelt.

NiSi Swift Black Mist 1/4
Dit filter geeft een extra dimensie en karakter aan de opnamen. Highlights krijgen een zachte diffusie, terwijl schaduwen hun tint en zwartheid behouden. Dit filter Verlaagt het contrast, verzacht rimpels, maakt oneffenheden glad en zorgt voor een zachte, pastelachtige lichtkwaliteit.

NiSi Swift UV IR CUT
Dit NiSi filter is ontworpen om kleurbalans te geven aan camera's die geen IR filter hebben, zoals BMPCC of Red camera's wanneer er gewerkt wordt met ND-filters. Dit filter onderdrukt zowel UV-stralen onder 390nm, als IR-stralen boven 700mn.

De filters zijn verkrijgbaar in 67, 72, 77, 82 en 95 mm en worden geleverd in drie verschillende kits, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe NiSi Swift filters zullen vanaf eind september te koop zijn.

Bron: Transcontinenta

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: