Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nieuwe Leica M11 Monochrom

 Nieuwe Leica M11 Monochrom voor bijzondere zwart-wit opnamen

De Leica M11 Monochrom is met zijn volledig op zwart-wit fotografie afgestemde sensor als geen andere camera gericht op het meest elementaire van alle fotografische werkwijzen: de beeldvorming uitsluitend door middel van licht en schaduw.

Toen Leica Camera AG in 2012 besloot om als enige fabrikant ter wereld een camera te ontwikkelen met een speciale zwart-witsensor, de Leica M Monochrom, werd dit in twijfel getrokken. Vandaag, in het elfde jaar van het Monochrom succesverhaal, introduceert Leica de vierde generatie camera's met zwart-wit sensor: de nieuwe Leica M11 Monochrom.

Met de monochrome multi-resolutie full-frame sensor, exclusief ontwikkeld voor de nieuwe M-generatie, levert de Leica M11 Monochrom bijzondere zwart-wit opnamen. Er kan gefotografeerd worden met Raw-bestanden in DNG-formaat of JPEG's met een resolutie van 60, 36 of 18 megapixels.

foto: Fatma Almosa

In combinatie met het enorme ISO-bereik van 125 tot 200.000 geeft de camera veel creatieve vrijheid bij het fotograferen. Het resultaat zijn opnamen met weergaven van zelfs de fijnste details, een uitzonderlijk natuurlijk ogende definitie, zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden, en een buitengewoon laag ruisniveau, zelfs in het hoge ISO-bereik.

Met een intern geheugen van 256 GB en eenvoudige connectiviteit met de Leica FOTOS-app is de mobiele workflow geoptimaliseerd. Via Bluetooth of USB-C-poort zet je foto's snel en eenvoudig over naar de app en bewerk je ze van daaruit. Bovendien kun je de camera direct vanuit de app bedienen en foto's vooraf bekijken op je smartphone of tablet met tethered preview.

Bovendien is de Leica M11 Monochrom een gecertificeerd Apple "Made for iPhone and iPad" accessoire en biedt daarmee unieke mogelijkheden met de meegeleverde Leica FOTOS kabel.

Met een volledige metalen behuizing en een bovenplaat van hoogwaardig aluminium, een display van saffierglas, volledig lederen bekleding en een zwarte, krasbestendige laklaag, presenteert de M11 Monochrom zich in een tijdloos en onopvallend M-design.

Details zoals het bewust weglaten van het Leica logo en de donkere verchroomde coating van de optische zoeker onderstrepen het gereduceerde, iconische design van deze nieuwe toevoeging aan de legendarische Leica M familie.

Hoge resolutie Leica M objectieven

Twee van de meest veelzijdige Leica M-objectieven zijn opnieuw ontworpen en geoptimaliseerd voor de Leica M11 Monochrom / M11 sensor beschermglasdikte en hoge resolutie. Het betreft hier de nieuwe Leica Summilux-M 50 f/1.4 ASPH en de Leica Summilux-M 35 f/1.4 ASPH.

Prijzen en beschikbaarheid

De Leica M11 Monochrom is verkrijgbaar voor de verkoopprijs van € 9.450,00 inclusief btw.

Bron: Transcontinenta

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: