Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Lensbaby Sweet 22 pancake objectief

Lensbaby Sweet 22 pancake objectief, foto schip

Een ultragroothoek toevoeging voor de Lensbaby Sweet Optics familie is de Lensbaby Sweet 22 pancake voor full-frame en APS-C mirrorless camera's.

Het Lensbaby Sweet effect verwijst naar een uniek visueel effect dat wordt gecreëerd door Lensbaby Optics die bekend staan om hun mogelijkheden tot selectieve scherpte.

Met de bestaande Sweet 35, Sweet 50 en Sweet 80 kunnen fotografen een specifiek deel van het beeld scherp isoleren, terwijl het omliggende gebied geleidelijk onscherp wordt. Dit creëert een Sweet Spot van scherpe die over het beeld verplaatst kan worden door de Lensbaby Optic in de Lensbaby Composer Pro II te kantelen.

Dit effect wordt vaak gebruikt om de aandacht te vestigen op een bepaald onderwerp, waardoor het beeld een artistieke of droomachtige kwaliteit krijgt. Het is populair in verschillende soorten fotografie, waaronder portretten, landschappen en stillevens, waarbij de fotograaf een bepaald aandachtspunt wil benadrukken of op een creatieve manier een gevoel van diepte en dimensionaliteit wil creëren.

Lensbaby Sweet 22 pancake objectief

De Lensbaby Sweet 22 pancake heeft de kleinste Sweet Spot met de grootste onscherpte buiten de Sweet Spot van alle Lensbaby Optics. Dit ultragroothoek prime objectief heeft een bajonet voor Canon RF, Nikon Z, Sony E, Fuji X en Leica L vatting.

Met zijn compacte, robuuste metalen behuizing en ingebouwde handmatige scherpstelling tot 13 cm van de frontlens, brengt dit nieuwe mirrorless objectief, met creatieve effecten, dramatische optische effecten in foto- en videobeelden. De kleine, scherpe, gecentreerde Sweet Spot die door de Sweet 22 wordt gecreëerd, voegt een gevoel van beweging toe aan stilstaande beelden.

Deze zee van impressionistische onscherpte die geleidelijk overgaat in een precieze, scherpe Sweet Spot geeft fotografen de mogelijkheid om meer dramatische beelden te maken dan met eerdere Lensbaby selectieve scherpte Optics.

Voeg aan dit dramatische Selectieve scherpte-effect een superbrede beeldhoek van bijna 90 graden toe op full-frame camera's, en je krijgt ongelooflijke brede overzichtsopnamen. Je hebt ook de mogelijkheid om een enkel onderwerp van de omgeving te isoleren, terwijl je tot op 13 cm van de frontlens komt om het onderwerp van de achtergrond te isoleren.

Lensbaby Sweet 22 Kit

De Lensbaby Sweet 22 heeft een vast diafragma van F/3.5 om het onscherpte-effect te maximaliseren. Bij zeer fel zonlicht is de maximale sluitertijd van de camera daardoor misschien niet snel genoeg om overbelichting te voorkomen. Om dit te voorkomen, wordt de Sweet 22 kit geleverd met een 3 stops ND8 (Neutral Density) filter om de hoeveelheid binnenkomend licht te verminderen.

De Lensbaby Sweet 22 heeft een 46mm filterschroefdraad, dus andere filters zoals CPL Polarisatie kunnen ook gebruikt worden. De kit bevat ook een harde case voor het objectief en een speciaal Lensbaby lens schoonmaakdoekje.

Unieke kenmerken

• Sweet Spot biedt de mogelijkheid om een specifiek scherp deel van het beeld te isoleren met een geleidelijk onscherpte effect eromheen.
Ultra-groothoek: De 22mm f/3.5 geeft een beeldhoek van bijna 90 graden op full-frame camera's en 64 graden op APS-C camera's (effectieve brandpuntsafstand is dan 33mm).
• Alleen handmatige scherpstelling, met een minimale scherpstelafstand van 13 cm
• Maximale reproductieratio van 1:5
• Vast diafragma van F/3.5 voor een maximaal bokeh-effect

• 46 mm filterdraad
• Ontworpen voor mirrorless camera's met Canon RF, Nikon Z, Sony E, Fuji X en Leica L vatting.
• Compatibel met full-frame en APS-C camera's

Beschikbaarheid en prijzen

De Lensbaby Sweet 22, en Sweet 22 Kit, zullen binnenkort verkrijgbaar zijn voor de volgende vattingen: Canon RF, Nikon Z, Sony E, Fuji X en Leica L vatting. De adviesverkoopprijs bedraagt € 199,99 voor alleen het objectief en € 239,99 voor de Kit (prijzen inclusief btw).

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: