Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

in opdracht

In opdracht bevat een keuze uit de foto-opdrachten die Wim Vroom namens het Gemeentearchief (nu Stadsarchief) en het Rijksmuseum verleende.

Zo kreeg jaarlijks een jonge fotograaf de kans om zich te manifesteren. Opvallend is de grote betrokkenheid van de fotografen bij hun onderwerp. Hun foto’s roepen vragen op, intrigeren of zetten de kijker op het verkeerde been.

in opdracht - Jet Baruch, Boudewijn Bakker, Anneke van Veen, isbn 9789059372573

Ze tonen niet zozeer een situatie of gebeurtenis maar staan voor een maatschappelijk verschijnsel, een stemming, en soms, achteraf gezien, voor het drama van de verloren tijd.

Na Parijs, Londen en Rome is Amsterdam de meest gefotografeerde stad van de wereld. Wat maakt Amsterdam zo fotogeniek? Mensen, leven, lawaai, chaos. Het kleine verhaal, soms tegen de achtergrond van de grote geschiedenis.

De stad zelf verandert als het ware voortdurend mee. Geen wonder dat Amsterdam totaal anders oogt door de camera van Dolf Toussaint dan door die van Ed van der Elsken.

foto: Willem Diepraam - Albert Cuypstraat 1972
foto: Willem Diepraam - Albert Cuypstraat 1972

Fotografen: Hans Aarsman, Oscar van Alphen, Ferry André de la Porte, Taco Anema, Catrien Ariëns, Theo Baart, Kors van Bennekom, Pieter Boersma Hans van den Bogaard, Willem Diepraam, Vojta Dukat, Ed van der Elsken, Jan Everhard, Reinier Gerritsen, Joost Guntenaar, Eduard de Kam, Luuk Kramer, André Pierre Lamoth, Jannes Linders, Bertien van Manen, Cary Markerink, Bert Nienhuis, Maya Pejić, Michel Pellanders, Eddy Posthuma de Boer, Han Singels, Harrie Timmermans, Dolf Toussaint, Bert Verhoeff, Fridtjof Versnel, Hannes Wallrafen, Koen Wessing.

in opdracht - Jet Baruch, Boudewijn Bakker, Anneke van Veen
Pagina's: 112
Prijs: € 11,95
Uitgever: Uitgeverij Bas Lubberhuizen
ISBN: 9789059372573

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: