Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Smartphone fotografie - Jeroen Horlings

Smartphone fotografie van Jeroen Horlings biedt praktische tips om betere foto’s en video’s te maken, inclusief veel voorbeeldfoto’s in kleur.

De beste camera is de camera die je altijd bij je hebt en dat is steeds vaker een smartphone. Het is dan ook geen wonder dat het overgrote deel van de tien miljard foto's die dagelijks op internet gedeeld worden, zijn gemaakt met een mobieltje. Deze handzame camera past in een broekzak en we nemen hem overal mee naartoe.

Bovendien is de beeldkwaliteit de laatste jaren enorm toegenomen, evenals de mogelijkheden - zoals 4k video en 360 graden-panorama's. Maar gemiddeld worden slechts 10% van de cameramogelijkheden benut. Dit boek helpt je om het maximale uit je smartphone te halen, waardoor je betere foto's zult maken en je grote camera thuis kunt laten als je op vakantie gaat.

Smartphone fotografie, praktische tips voor betere foto's en video's - Jeroen Horlings isbn 9789492404077

Dat begint bij een meer optimale bediening, zoals het kiezen van een scherpstelpunt; het kost nauwelijks moeite en je boekt direct een beter resultaat. Maar ook handige instellingen, een mooie compositie maken, praktische filmtips, onmisbare apps (en hoe je deze kunt gebruiken) en omgaan met de zon en omgevingsfactoren als mist en regen. Plus het optimaliseren van je foto's met beeldbewerking.

Dit boek is geschikt voor ieder type smartphone en biedt begrijpelijke uitleg, heldere overzichten en praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Optimale bediening: van knoppen tot scherm
  • Basiskennis fotografie: van sluitertijd tot autofocus
  • Technische achtergronden van de smartphonecamera
  • Handige instellingen (en wanneer je deze kunt gebruiken)
  • De geheimen van een mooie compositie
  • Praktische film voor tijdens het filmen
  • Omgaan met de zon en omgevingsfactoren
  • Alternatieve camera-apps en andere handige apps
  • Do's en don'ts

Jeroen Horlings (1974) is tech journalist en schrijft al meer dan twintigjaar over technologie. Hij heeft tientallen educatieve boeken over technologie en fotografie geschreven en doet dit sinds enkele jaren via zijn eigen uitgeverij. Hij fotografeert al meer dan vijfentwintig jaar met allerlei camera’s, van smartphone tot spiegelreflex. Verder geeft hij lezingen en workshops over camera’s, fotografie, elektrische auto's en duurzaamheid.

Smartphone fotografie - Jeroen Horlings
Pagina's: 110
Prijs: € 22,50
Uitgever: Uitgeverij Sycorax

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: