Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

3 nieuwe groothoeklenzen van Sony

Sony powerzoom G-lens E PZ 10-20 mm F4 G (model SELP1020G), G-lens E 15 mm F1.4 G (model SEL15F14G) en prime E 11 mm F1.8 (model SEL11F18).

Sony breidt zijn assortiment lenzen verder uit met de introductie van de powerzoom G-lens E PZ 10-20 mm F4 G, veelzijdige G-lens E 15 mm F1.4 G en ultrabrede prime E 11 mm F1.8.

E PZ 10-20 mm F4 G

De E PZ 10-20mm F4 G is 20% lichter dan zijn voorganger (SEL1018) en is daarmee de kleinste en lichtste lens in zijn klasse. Dit objectief heeft een gewicht van slechts 178 gram.

Bovendien maakt de lens gebruik van interne zoom- en focusmechanismen en verandert daarom niet in lengte bij zoomen of scherpstellen. Verschuivingen in het zwaartepunt zijn minimaal, waardoor deze geschikt is voor stabiel vloggen en filmopnamen.

De E PZ 10-20mm F4 G is voorzien van een elektronisch powerzoomsysteem dat zorgt voor directe bediening en instelbare zoomsnelheid. Powerzoom minimaliseert camerabewegingen, zodat fotografen vloeiende, stabiele beelden kunnen produceren en knoppen kunnen toewijzen op ondersteunde camera’s van uit de Alpha-serie.

Snel bewegende objecten worden op betrouwbare wijze gevolgd wanneer continu op hoge snelheid beelden geproduceerd worden.

Gebruikers kunnen filters van 62 mm, zoals variabele ND-filters bevestigen op dit objectief. Dit biedt meer creatieve controle. De lens is ontworpen om stof- en vochtbestendig te zijn voor extra betrouwbaarheid bij gebruik buitenshuis.

E 15 mm F1.4 G, 35 mm

Een groot maximaal diafragma van F1.4 maakt het gemakkelijk om een vloeiende achtergrond-bokeh te produceren voor een artistiek effect. De achtergrond kan worden vervaagd zodat onderwerpen duidelijk naar voren komen of er is een mooie bokeh in opnames met weinig licht.

Met een minimale scherpstelafstand van 0,17 meter en een maximale vergroting van 0,15x wanneer handmatige scherpstelling wordt gebruikt, kunnen gemakkelijk close-ups worden gemaakt voor zowel foto's als films.

De lichtgewicht E 15 mm F1.4 G-lens weegt slechts 219 g en heeft een diameter van slechts 66,6 mm en een lengte van 69,5 mm. Een brede beeldhoek, compacte ontwerp en een laag gewicht maken dit objectief ideaal voor het fotograferen van sterrenhemels, landschappen, architectuur en binnenopnames, evenals onderwerpen die mobiliteit vereisen, zoals sport.

De snelheid van de camera kan worden gebruikt om nauwkeurig scherp te stellen, zelfs op bewegende objecten. De nieuwste lenstechnologie van Sony vermindert focusbreathing, en de breathing compensation die wordt geleverd in compatibele α-serie body's, minimaliseert breathing wat het bewerken na de opname kan belemmeren.

De focusmodusschakelaar maakt het mogelijk om snel te schakelen tussen AF en MF als dat nodig is. Ten slotte is de E 15 mm F1.4 G ontworpen met een stof- en vochtbestendigheid. Dit biedt extra betrouwbaarheid voor gebruik buitenshuis in uitdagende omstandigheden.

E 11 mm F1.8, 35 mm

De ultrabrede beeldhoek van de E 11 mm F1.8 is ideaal voor binnenopnamen en beelden die gebruik maken van scherptediepte.

De E 11 mm F1.8, 35 mm ultragroothoek APS-C prime levert een uitstekende resolutie van hoek tot hoek, prachtige bokeh en snelle betrouwbare AF. Dit garandeert duidelijk zichtbare expressie en verbeterde selfies.

De E 11 mm F1.8 heeft een groot maximaal diafragma van F1.8 in een compacte, lichtgewicht lens. Hij weegt 181 g en heeft een diameter van slechts 66 mm en een lengte van 57,5 mm - een perfecte match voor compacte behuizingen in APS-C-formaat.

Ook hier vermindert de nieuwste lenstechnologie van Sony focusbreathing. Bovendien zorgt een intern focusmechanisme ervoor dat de lenslengte niet verandert tijdens het focussen.

Ondanks zijn compacte afmetingen biedt deze lens flexibele, intuïtieve bediening met functies zoals een scherpstelknop en scherpstelmodusschakelaar. Een door de gebruiker gekozen alternatieve functie kan worden toegewezen aan de focus hold-knop vanuit het camera-menu.

Het stof- en vochtbestendige ontwerp zorgt voor extra betrouwbaarheid voor gebruik buitenshuis in uitdagende omstandigheden.

De E 11 mm F1.8 accepteert ook frontfilters, een functie die vaak ontbreekt bij ultragroothoeklenzen.

Verkrijgbaarheid

De E PZ 10-20 mm F4 G en E 15 mm F1.4 G zijn in juni verkrijgbaar voor € 850,00, en de E 11 mm F1.8 is ook in juni verkrijgbaar voor € 600,00.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: