Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Zo werkt Luminar - Voor MAC & PC

Zo werkt Luminar - Voor MAC & PC

Met een smartphone op zak is iedereen voorzien van een camera en we gebruiken die camera veel. Dat wil niet zeggen dat er niet meer met ‘gewone’ camera’s wordt gefotografeerd, alleen maar dat er veel meer foto’s worden gemaakt. En daarmee hebben steeds meer mensen behoefte aan een handig, niet al te ingewikkeld programma waarmee ze hun foto’s kunnen oppoetsen. Luminar 4 is zeker geschikt voor de veeleisende amateur, maar ook de professionele fotograaf zal in Luminar het nodige van zijn of haar gading vinden.

Luminar wordt door steeds meer enthousiaste gebruikers als een bijzonder goed alternatief gezien voor Adobe Lightroom. Het bevat een zeer grote set aan fotobewerkingstools. Zo beschikt de applicatie over tientallen professionele filters die met één muisklik een foto bewerken en verbeteren. Foto’s kun je een frisser uiterlijk geven of je kunt de kleuren aanpassen zonder moeilijk gedoe.

Luminar 4 gebruikt kunstmatige intelligentie – AI of artificial intelligence – voor het analyseren en automatisch verbeteren van foto’s, bijvoorbeeld de tool AI Lucht Vervangen. Ook handig is de mogelijkheid om de aanpassingen die op een foto gedaan zijn direct toe te passen op een selectie andere foto’s met de functie Synchroniseer Aanpassingen. Een andere manier om snel eerdere aanpassingen te gebruiken is door de aanpassingen op te slaan als een look; deze looks kunnen ook met anderen gedeeld worden.

Zo werkt Luminar Voor MAC & PC - Henny Temmink, isbn 9789463561358

Luminar indexeert bij het inladen automatisch de foto en zal hierop de filters en effecten aanpassen waardoor het resultaat sterk verbetert en realistisch blijft.

Natuurlijk kun je de filters en aanpassingen ook handmatig instellen. Er zijn een tal van opties beschikbaar voor aanpassingen, zoals scherpte, belichting, gloed, temperatuur, helderheid, contrast enzovoort. Daarnaast kun je foto’s op eenvoudige wijze retoucheren, vervormen, klonen, blurren en nog veel meer. De bewerkingsopties van Luminar zijn intuïtief en overzichtelijk verwerkt in een mooie gebruikersinterface.

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als je je registreert, krijg je gratis toegang, plus relevante extra’s.

Luminar 4 biedt een proefperiode van zeven dagen. Hierna betaal je 54 euro per jaar.

Henny Temmink is automatiseringsjournalist. Na een studie informatica heeft ze de nodige ervaring opgedaan als programmeur, systeembeheerder en automatiseringsconsultant. Sinds 1991 schrijft ze voor verschillende populaire computertijdschriften.

Zo werkt Luminar Voor MAC & PC - Henny Temmink
Pagina’s: 144
Prijs: € 29,99
Uitgever: Van Duuren

Bekijk ook Zo werkt Affinity Photo - Voor macOS & Windows.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: