Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Zo werkt Google Foto's

Google Foto’s, de gratis app van Google voor het beheren en bewerken van je op je smartphone gemaakte fotoverzameling is zowel voor de Android-telefoon als de iPhone beschikbaar. Daarnaast is het mogelijk om foto's die met een andere camera gemaakt zijn in Google Foto’s op te nemen.

In mei 2017 waren er ongeveer vijfhonderd miljoen gebruikers van Google Foto's, die elke dag zo'n 1,2 miljard foto's naar deze service uploaden. Die cijfers zullen nu nog hoger zijn. Google Foto's is populair want je hebt gratis opslagruimte voor al je foto's en video's. Je kunt je foto's even snel wat mooier maken en het delen ervan met familie, vrienden of op social media is gemakkelijk. Google Foto's stelt leuke filmpjes, collages en albums samen en je kunt die ook zelf heel eenvoudig maken.

Zo werkt Google Foto's - Hans Frederiks, isbn 9789463560283

Met Google Foto's kun je ook aan de gang op je computer in een browser. Voor een deel is de app makkelijk te begrijpen, maar toch zitten er allerlei mogelijkheden in die je niet heel snel kunt vinden of zelf kunt toepassen. 

In dit boekje wordt uitgebreid stilgestaan bij de vele instellingen, welke filters en bewerkingsopties er zijn en hoe je foto's met anderen deelt. Maar ook de – in de EU verborgen – functie Gezichtsherkenning wordt in dit boek besproken én ontsloten, wat een wereld aan nieuwe mogelijkheden opent. Het gaat erom alle mogelijkheden van Google Foto's te kunnen gebruiken. Snel een animatie maken, of een filmpje in elkaar zetten. Daardoor krijg je steeds meer plezier in het gebruik van deze app en daar gaat het uiteindelijk om.

Google Foto's werkt onder iOS hetzelfde als voor gebruikers van Android-smart-apparaten. Als je een iPhone hebt kun je natuurlijk ook kiezen voor Foto's van Apple, zeker als je computer ook Apple is. Als je instellingen bij Google Foto's op Hoge Kwaliteit staan, kun je ongelimiteerd foto's met een maximale grootte van 16Mp opslaan.

Van dit boek is een webversie beschikbaar. Na registratie is er gratis toegang, plus relevante extra's.

Zo werkt Google Foto's - Hans Frederiks
Pagina’s: 128
Prijs: € 17,99
Uitgever: Van Duuren
ISBN: 9789463560283

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: