Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Zillion - Thomas Manneke

Zillion, Thomas Manneke

In zijn studio in Amsterdam, tijdens het perfecte middaglicht, fotografeert Thomas Manneke stillevens, gebruikmakend van een 8x10 inch platencamera. Zillion bevat voornamelijk foto's die in samenwerking met zijn dochter Laurie zijn gemaakt. Bovendien sieren er ook prachtige beelden van haar in dit boek.

De afgebeelde objecten zijn speciaal gemaakt om ze te fotograferen. Soms zijn ze geïnspireerd door gevonden voorwerpen, zoals een klein grijs steentje met grillige witte lijnen of een web gemaakt door rupsen.

foto: © Thomas Manneke - Laurie

Daarnaast zijn sommige creaties gebaseerd op historische kunstwerken, zoals de glastekeningen van Josef Albers en de papieren vouwsculpturen. Ook zijn de kartonnen dynamische uitsnijdingen geïnspireerd door de fotografie van Francis Bruguiere.

Zillion

"Het boek toont 54 zwart wit foto's, gemaakt in de afgelopen drie jaar. De meeste foto's zijn gemaakt met een 8x10 inch camera. Foto's tonen dagelijkse observaties, stillevens van gevonden voorwerpen, of voorwerpen gemaakt door mij of mijn dochter Laurie.

De titel, Zillion (oneindig groot getal) is de naam die we hebben gegeven aan de denkbeeldige wereld die we in dit boek hebben gecreëerd." ~ Thomas Manneke

foto: © Thomas Manneke

In de fotografische wereld van Manneke wordt de tijd gevangen en stilgezet, badend in het betoverende licht dat de namiddag kleurt, een moment waarin de eeuwigheid zich lijkt te openbaren in het vluchtige alledaagse.

Zillion - Thomas Manneke
24x30 cm, harde linnen kaft, stofomslag
Pagina's: 112
Prijs: € 45,00
Uitgever: Van Zoetendaal publishers 2024 (1e editie, 600 exemplaren)

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: