Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De Zwart-witbijbel, tips voor meesterlijke monochroomfoto's

De Zwart-witbijbel, 101 tips voor meesterlijke monochroomfoto's

Met de opkomst van digitale fotografie aan het begin van de nieuwe eeuw is zwart-witfotografie gelukkig weer populair geworden. Hoewel je foto's nu standaard in kleur maakt, is het eenvoudig om deze achteraf om te zetten in zwart-wit.

Zijn jouw zwart-witfoto’s saai en grauw? Dat is al snel reden om het maar bij kleur te houden. Eeuwig zonde, want een zwart-witfoto kan kleurenfoto’s laten verbleken en de blikvanger van je werk worden.

In dit boek krijg je van landschapsfotograaf Nando Harmsen en portretfotograaf Elja Trum eenvoudige, praktische tips waardoor je meesterlijke zwart-witfoto’s kunt maken die boven de rest uitsteken.

Je ontdekt bijvoorbeeld:

  • Hoe je jouw camera zo instelt dat je, voordat je de foto neemt, al goed weet hoe jouw zwart-witfoto eruit gaat zien.
  • Wat je moet doen om een meesterlijke zwart-witfoto te maken, ook als je nog weinig weet van compositie en beeldelementen.
  • Hoe je filters kunt gebruiken voor een specifieke zwart-witomzetting en waarom je dat meestal beter niet kunt doen.
  • Hoe je het zonesysteem van befaamd zwart-witfotograaf Ansel Adams kunt gebruiken om net zulke fantastische zwart-witfoto’s te maken.
  • Waarom je jouw zwart-witfoto’s moet nabewerken voordat je ze anderen laat zien, en welke bewerkingen belangrijk zijn.

Met dit boek willen professioneel landschapsfotograaf Nando Harmsen en portretfotograaf Elja Trum je inspireren om met plezier prachtige zwart-witfoto's te maken. Niet met lange technische verhalen, maar met 101 praktische en eenvoudige voorbeelden.

Auteurs Nando Harmsen en Elja Trum lanceren de Zwart-witbijbel met een live online sessie. Daarin ontdek je de fijne kneepjes van het vak. Bij je aankoop kun je de sessie live bijwonen, jouw vragen stellen en krijg je ook onbeperkt toegang tot de opname van deze sessie.

Het boek bestaat uit 11 hoofdstukken:

▪ De basis van zwart-witfotografie ▪ Elementen in een zwart-wit foto ▪ Filters voor betere zwart-wit fotografie ▪ Analoge zwart-witfotografie ▪ Zone systeem van Ansel Adams ▪ Portretfotografie ▪ Landschapsfotografie ▪ Straatfotografie ▪ Architectuurfotografie ▪ Foto’s bewerken ▪ Speciale effecten in een zwart-wit foto

Per pagina wordt een tip getoond (inclusief bijpassende foto).

Je krijgt bovendien bij het boek gratis een maand lang toegang tot al onze fotografiecursussen op Photofacts Academy via de instructies in het boek. Inclusief een complete cursus zwart-witotografie gegeven door Nando Harmsen (mede-auteur van de Zwart-witbijbel én professioneel landschapsfotograaf).

De Zwart-witbijbel, 101 Tips voor Meesterlijke Monochroomfoto's - Nando Harmsen en Elja Trum
Pagina's: 140
Prijs: € 30,00
Uitgever: Photofacts Publishing

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: