Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Xiaomi Redmi Note 10 Pro: budgettelefoon met goede camera’s

Xiaomi Redmi Note 10 Pro: budget smartphone met goede camera’s

Ben jij op zoek naar een niet al te dure telefoon, maar wel eentje waar je mooie foto’s mee kunt maken? Dan is de Xiaomi Redmi Note 10 Pro waarschijnlijk wat voor jou. Deze budgettelefoon is scherp geprijsd en maakt dankzij de uitgebreide camera’s erg mooie foto’s. We vertellen je alles wat je over het toestel moet weten.

108 megapixel voor haarscherpe foto’s
De Xiaomi Redmi Note 10 Pro is dé ideale smartphone voor fotografieliefhebbers. De hoofdcamera aan de voorkant heeft maar liefst 108 megapixel. Dit is evenveel als bij de recent uitgebrachte (en vrij dure) Samsung Galaxy S22 Ultra.

Je kunt met de Redmi Note 10 Pro moeiteloos haarscherpe foto’s maken met heldere kleuren en veel details. Dankzij de grote 1/1.52” sensor vangt de camera veel licht op en presteert hij optimaal bij weinig licht.

Ultragroothoeklens, macrolens en dieptesensor
Ook de overige camera’s liegen er niet om. Op de achterkant heeft het toestel nog drie camera’s. Met de 8-megapixel ultragroothoeklens - met een beeldhoek van maar liefst 118 graden - krijg je zelfs de meest uitgestrekte vergezichten moeiteloos in beeld. Dankzij de macrolens van 5 megapixel kun je je onderwerpen heel dicht bij halen en close-up fotograferen.

De 2-megapixel dieptesensor is ideaal voor portretfotografie. De sensor berekent namelijk het scherptediepte effect en zorgt ervoor dat de achtergrond, of de voorgrond van de foto wordt vervaagd. Hierdoor ligt de nadruk op het onderwerp. Ook selfieliefhebbers komen aan hun trekken. De hoofdcamera aan de voorkant is 16-megapixels en heel geschikt voor het maken van selfies.

Haarscherpe foto’s en opnames in nachtmodus
De hoofdcamera aan de voorkant heeft dubbele native ISO met ruisonderdrukking. Dit voorkomt dat je foto’s er onscherp en korrelig uitzien. De speciale 9-in-1-binning-technologie smelt pixels samen tot grotere 2.1μm pixels. Hierdoor heeft de camera 900% meer lichtgevoeligheid en kun je in de nachtmodus haarscherpe foto’s en opnames maken.

foto: © Ryo FUKAsawa - A temple is lit up - license

Filmen in 4K en Full HD
Behalve voor foto’s, kun je de camera’s natuurlijk ook gebruiken om mee te filmen. En dat worden niet zomaar filmpjes: je kunt namelijk video’s maken in 4K-kwaliteit met 30 frames per second (fps) en in Full HD-kwaliteit met 60 fps. Met dit toptoestel heb je dus geen aparte videocamera meer nodig. De hoge verversingssnelheid van 120 Hz zorgt er bovendien voor dat je beelden soepel in elkaar overlopen en er vloeiend uitzien.

Grote batterij met een lange accuduur
De telefoon is verkrijgbaar met 64 GB of 128 GB opslagcapaciteit. Je vele foto’s en video’s opslaan is dus geen enkel probleem. Dankzij de batterij met een accuvermogen van 5020 mAh maak je de hele dag door foto’s en video’s, zonder dat je bang hoeft te zijn voor een lege batterij.

Budgettoestel met sim only
De Xiaomi Redmi Note 10 Pro is een prima budgettoestel voor cameraliefhebbers, dat zeker niet onderdoet voor andere budgettelefoons. Hij is verkrijgbaar met een abonnement, maar zou zomaar eens extra voordelig kunnen zijn als je kiest voor sim only. Je stelt dan namelijk je abonnement af op de belminuten, sms'jes en data die je verwacht te gebruiken. Zo is ook je abonnement lekker budget en betaal je nooit teveel.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: