Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Winnaar Travel Photographer of the Year 2019

foto van Katy Gomez Catalina - Fada-Ngouma, Burkina faso, jonge herder
foto: © Katy Gomez Catalina/tpoty.com | winnaar TPOTY 2019

Katy Gomez Catalina, een amateurfotograaf en arts in de diergeneeskunde uit Spanje, is de eerste Spaanse algehele winnaar van de internationale Travel Photographer of the Year Awards (TPOTY). De resultaten van de jaarlijkse wedstrijd zijn bekendgemaakt tijdens de prijsavond in het Fujifilm House of Photography in Covent Garden in Londen.

De acht zwart-wit afbeeldingen van Katy Gomez Catalina zijn sfeervol en divers en omvatten alles van de Batwa-bevolking van Oeganda tot de esplanade van het Louvre in Parijs. Hoewel TPOTY in de loop der jaren wel vrouwelijke winnaars per categorie heeft gehad, is Katy pas de tweede vrouwelijke algehele winnaar in de 17-jarige geschiedenis van de awards.

foto: © Indigo Larmour/tpoty.com | winnaar Young Travel Photographer of the Year 2019
foto: © Indigo Larmour/tpoty.com | winnaar Young Travel Photographer of the Year 2019

Er waren meer dan 20.000 inzendingen van fotografen uit 144 landen. The Young Travel Photographer of the Year 2019 is de 11-jarige Indigo Larmour, een van de jongste spelers ooit. Zij won met haar prachtig samengestelde portfolio met beeltenis van handen aan het werk in India, met een opmerkelijk inzicht en timing voor iemand die zo jong is.

De 11-jarige Indigo Larmour is Iers, maar werd geboren in Abu Dhabi en reist sinds ze drie weken oud was. Nadat ze de afgelopen twee jaar in India heeft gewoond, rijdt ze momenteel met haar familie in een busje van India naar de UK. “Toen ik 8 was, heb ik een van mijn moeders camera's 'geleend' en werd ik verliefd op de manier waarop ik de wereld door een camera kon zien. Sindsdien hebben we vele geweldige plekken en mensen vastgelegd. Kind zijn betekent dat ik dagelijkse activiteiten vaak vanuit een ander perspectief bekijk. Ik woonde graag in India omdat er altijd iets interessants gebeurt en de kleuren zo mooi zijn. Ik heb genoten van het gebruik van mijn foto's voor schoolprojecten, waaronder een foto die de effecten van vervuiling op dieren in het wild benadrukt. Het fotograferen van dieren in het wild is echter moeilijk op mijn leeftijd omdat de lenzen zo groot en zwaar zijn! Als ik ouder word, wil ik graag fotograaf zijn en milieuproblemen benadrukken en verhalen vertellen van de mensen die ik via foto's ontmoet."

foto: © Geoff Shoulds, UK | winnaar Best Single Image in Art of Travel Porfolio, TPOTY 2019
foto: © Geoff Shoulds, UK | winnaar Best Single Image in Art of Travel Porfolio, TPOTY 2019

De Nederlandse fotograaf Marsel van Oosten kreeg een eervolle vermelding in de categorie Thrills & Adventures met zijn foto Avenue des Baobabs, Morondava, Madagascar.

Van Oosten: "Bij het fotograferen van de iconische Avenue des Baobabs in Madagascar, wist ik dat het een artistieke uitdaging zou zijn om iets echt unieks te creëren op deze spectaculaire plaats. Door een professionele klimmer en gepassioneerde boomliefhebber in te schakelen, was ik in staat om precies dat te doen." (Nikon Z7, Nikkor AF-S 20/1.8 with FTZ-adapter, f/2.8, 10 sec, ISO 2500).

foto: © Marsel van Oosten/tpoty.com - Madagascar: Avenue des Baobabs
foto: © Marsel van Oosten/tpoty.com

Alle winnende beelden kunnen worden bekeken in de winnaarsgalerie 2019 van TPOTY en zijn te zien van 7 april tot 12 mei in Coal Drops Yard, King's Cross, een nieuwe locatie voor de Londense tentoonstelling van TPOTY.

foto homepage: © Robin Young/tpoty.com

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: