Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Tentoonstelling CANDID – de hedendaagse badplaats in beeld

museum Panorama Mesdag met de tentoonstelling CANDID

Op dinsdag 2 juni heropent museum Panorama Mesdag met de tentoonstelling CANDID – de hedendaagse badplaats in beeld. Nu al nostalgisch. De tentoonstelling zou 4 april jl. open gaan, maar kon niet getoond worden door de plotselinge sluiting van het museum vanwege Covid-19. CANDID is nu verlengd en te zien tot en met 28 februari 2021.

In deze tentoonstelling geven vier aanstormende fotografen een niet alledaagse kijk op de hedendaagse badplaats, een perspectief dat onbedoeld nostalgischer is geworden.

Vrouw met telefoon op stoel bijstrand en hond die gaapt bij haar voeten - Guido van der Zwan
foto: © Guido van der Zwan - september 2019

De foto’s zijn in opdracht van het museum gemaakt door de Haagse fotografen Giedo van der Zwan (1967), Mirjam Rosa (1982), Merel Schoneveld (1983) en Sandra Uittenbogaart (1975), die voor de gelegenheid een collectief hebben gevormd.

Het resultaat is divers en intrigerend: van rauwe en surrealistische portretten van mensen aan het strand tot een romantisch zicht op zee. De fotografen ensceneren niet en vellen geen oordeel, hun foto’s spreken voor zich. Ze zijn met andere woorden: CANDID.

Foto van Merel Schoneveld van strand in zart wit met mensen in branding en op zand ligt surfboard en een vrouw in yoga houding
foto: © Merel Schoneveld - oktober 2018

Sinds het collectief in 2017 onder de vleugels van museum Panorama Mesdag werd opgericht, zijn de fotografen sterk gegroeid. Ze tonen een sterke, eigen signatuur: Giedo van der Zwan richt zijn scherpe lens op nietsvermoedende dagjesmensen, resulterend in dringende en soms absurde beelden; Mirjam Rosa zit de mensen letterlijk op de huid, waaruit een rauw, intiem portret ontstaat; Sandra Uittenbogaart weet keer op keer de chaos van het strandleven te vangen in harmonieuze, verstilde beelden; en Merel Schoneveld vertaalt haar beleving van de badplaats in krachtige zwart-wit composities die zowel vervreemdend als poëtisch aandoen.

Meer info op Panorama Mesdag.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: