Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Tamron 70-180mm F/2.8 Di III VC VXD G2

Tamron 70-180mm F/2.8 Di III VC VXD G2

De Tamron 70-180mm F/2.8 Di III VC VXD G2 voor full-frame Sony E-mount heeft diverse verbeteringen ten opzichte van het eerste generatie model dat al veel lof oogstte onder de gebruikers. Het objectief behoudt de wendbaarheid van het toonaangevende compacte formaat en gewicht, terwijl het opnamen met meer stabiliteit mogelijk maakt.

Door het optische ontwerp te optimaliseren kunnen fotografen nu een stap dichter bij onderwerpen komen en optimaal genieten van opnamen met mooie zachte bokeh-effecten.

De nieuwe 70-180mm F2.8 G2 zoom ondersteunt ook de speciale Tamron Lens Utility en Mobile apps die door Tamron zelf zijn ontwikkeld. De software kan worden gebruikt om functies aan te passen op basis van verschillende opnamestijlen voor foto's en video.

foto: © Kazuyuki Omori

Het nieuwe ontwerp verbetert de bruikbaarheid en biedt krasbestendigheid. Dit objectief combineert flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid, en levert opnames die een telezoom met groot diafragma nog aangenamer maken.

Kenmerken

Compact en lichtgewicht
Een toonaangevend compact formaat en lichtgewicht Tamron objectief met een constant diafragma van F2.8, een telebereik tot 180 mm en VC. De filtergrootte is 67mm, de maximale diameter 83mm en de lengte bij een brandpuntsafstand van 70mm is 156,5mm. Het totale gewicht is 855g.

Vernieuwd optisch ontwerp
De optische constructie van de nieuwe 70-180mm F2.8 G2 zoom bestaat uit twintig elementen in vijftien groepen. Het ontwerp is volledig herzien en de opstelling van speciale lenselementen zorgt voor controle van chromatische aberratie en andere artefacten en levert een hoge resolutie over het hele zoombereik.

Ghosting en flare wordt onderdrukt door Broad-Band Anti-Reflection Generation 2 coating, zodat ook in situaties met tegenlicht fijne details worden vastgelegd en helderheid en contrast worden geleverd. Het grote diafragma van F2.8 zorgt voor een zachte bokeh.

Supersnelle en zeer nauwkeurige VXD AF met verbeterde onderwerptracking
De nieuwe 70-180mm F2.8 G2 zoom is uitgerust met een VXD lineair motor scherpstelmechanisme dat al werd gebruikt in het eerste generatie model. De trackingprestaties bij het volgen van bewegende onderwerpen, zoals sportacties en voertuigen, zijn verder verbeterd met behoud van Tamron's snelle, zeer nauwkeurige autofocus.

De verbeterde prestaties zorgen ervoor dat je als fotograaf geen beslissende momenten mist, of je nu foto's of video's maakt. De lineaire motor onderdrukt ook trillingen en geluid tijdens AF effectiever dan conventionele aandrijfsystemen, waardoor deze ideaal is voor het maken van zowel foto's als video's in omgevingen waar stilte vereist is.

Voorzien van TAMRON's eigen VC-beeldstabilisatie
VC-beeldstabilisatie onderdrukt effectief cameratrilling die optreedt bij het maken van tele-opnamen, bij het pannen om bewegende objecten vast te leggen, of bij het scherpstellen dichtbij. Hierdoor is stabiel fotograferen uit de hand mogelijk.

foto: © Ian Plant

Het onderdrukt ook cameratrilling die vaak optreedt bij opnamen uit de hand onder omstandigheden met weinig licht, zoals schemerige interieurs en nachtlandschappen, waardoor de vrijheid van het fotograferen zonder statief enorm vergroot wordt.

Beschikbaarheid en prijs

De Tamron 70-180mm F/2.8 Di III VC VXD G2 voor de Sony E-mount is verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van € 1.499.-.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: