Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Tales from the Black Sea - Bert Spiertz

Tales from the Black Sea - Bert Spiertz

Tales from the Black Sea voert van de Bosporus en Turkse havensteden als Trabzon naar Batoemi in Georgië en het mondaine Russische kuuroord Sotsji. Maar ook naar het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim en de Oekraïense steden Cherson en Odesa, naar de prachtige maar bedreigde waterwereld van de delta van de Donau en de Bulgaarse riviera.

Bert Spiertz volgde tijdens een aantal reizen deze ruim vierduizend kilometer lange kust door zes landen, met Istanbul als begin en eindpunt.

De Zwarte Zee is sinds millennia een kruispunt tussen Europa en Azië. Zijn kusten zijn ontmoetingsplaatsen van contrasterende culturen, godsdiensten en ideologieën met even zoveel potentieel voor ernstige conflicten.

Het blijkt dat de geschiedenis hier vaak nog niet voorbij is en pijnlijk voortleeft in de stenen, het landschap en in de hoofden van veel mensen. Het is een gebied waar het knelt als het gaat om geopolitiek, religie, minderheden en onverwerkt verleden.

© Bert Spiertz

Olaf Tempelman, buitenlandredacteur van de Volkskrant, schreef in een essay dat in het boek is opgenomen: “Bert Spiertz stelde een schitterend fotoboek samen uit alle beelden die hij meenam van zijn reizen langs de kusten van de Zwarte Zee”.

Tales from the Black Sea - Bert Spiertz, Olaf Tempelman
Pagina's: 192, hardcover
Prijs: € 35,00
Uitgever: Lecturis

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: