Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Streets of the World

Streets of the World - Jeroen Swolfs
foto: © Jeroen Swolfs

De Nederlandse fotojournalist Jeroen Swolfs reisde tussen 2009 en 2016 rond de wereld en fotografeerde het straatleven in alle hoofdsteden ter wereld voor het unieke project Streets of the World.

Er zijn twee verschillende edities verschenen van het fotoboek Streets of the World: de basis editie en een Limited Deluxe editie die groter van formaat is en waarbij een exclusieve art print is bijgesloten. 436 pagina’s met op elke spread een foto van het straatleven in 195 landen, ingedeeld per werelddeel. Naast de foto’s steeds de motivatie voor de gekozen plek en uitleg over de inhoud van het beeld maar ook feiten en cijfers van het betreffende land.

Verbinding

De expositie en het fotoboek hebben een duidelijk doel. Streets of the World is een uniek fotoproject dat eraan bijdraagt mensen een gevoel van verbondenheid en betrokkenheid te geven. Zo geeft het project een uniek kijkje achter de schermen van hoofdsteden die door media vaak afgeschilderd worden als alleen gevaarlijk en onrustig. Mijn foto’s tonen een andere kant van het verhaal, een kant die betrokkenheid, verbondenheid en hoop biedt”, aldus Swolfs. 

Streets of the World - Jeroen Swolfs, isbn 9789089897459

Alleen straten in de hoofdsteden van Jemen, Libië en Equatoriaal Guinee zijn nog niet door Swolfs gefotografeerd. “Hoewel ik nog drie landen heb te gaan, wil ik in deze tijden van polarisatie, onrust en groeiende angst voor oorlog en terrorisme niet wachten om mijn verhaal te delen met dezelfde wereld die ik in de afgelopen zeven jaar ook heb mogen fotograferen en leren kennen.”

"Ondanks verschillen in gewoontes, kleuren, religies en diversiteit aan omgeving, zie ik overal dezelfde mooie dingen en waarden die mensen met elkaar verbinden: veerkracht en saamhorigheid, vriendschap en liefde, verlangens en behoeften. Naarmate mijn reis vorderde, bleek dat de centrale boodschap van Streets of the World: laten zien hoe veel we op elkaar lijken, niet hoe verschillend we zijn.”

Streets of the World heeft in 2016 via World Press Photo een tentoonstelling in De Nieuwe Kerk gehad. National Geographic heeft Swolfs op zijn reizen gevolgd en daar een documentaire over gemaakt. Deze wordt binnenkort opnieuw uitgezonden.

Streets of the World - Jeroen Swolfs
Pagina’s: 436
Prijs: € 17,50
Uitgever: Terra

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: