Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sterrensporen fotograferen - Nando Harmsen

Sterrensporen fotograferen - Nando Harmsen

In het boek Sterrensporen fotograferen komen alle details aan bod over de manier hoe je dit soort foto's kunt maken. Welke apparatuur heb je nodig? Wat voor instellingen moet je gebruiken? Hoe kun je de foto's bewerken tot een fantastisch eindresultaat? Al deze vragen en meer worden in dit naslagwerk beantwoord.

De sterrenhemel heeft de mens altijd al geboeid. Het is ook heel uitdagend om de sterrenhemel in al haar pracht te fotograferen. Dit wordt echter steeds moeilijker door de toename aan lichtvervuiling in de Benelux. Er is een alternatief en dat zijn sterrensporen.

De sterren draaien onverstoord rondjes rond de poolster. Maak je belichtingstijd lang genoeg, en deze schitterende puntjes aan de nachtelijke hemel vormen streepjes in de foto. Hoe langer je belicht, hoe langer de sporen worden tot ze als prachtige cirkels in de foto te zien zijn.

Het mooiste van alles is, dat je zelfs vanuit het centrum van een stad dit soort foto's kunt maken. Een eenvoudige nachtfoto kan op die manier veranderen in een bijzondere nachtfoto.

• het boek is een diepgaand naslagwerk met alle details over het fotograferen van sterrensporen.
• alle technieken komen aan bod die het mogelijk maken om zelfs in het centrum van de stad sterrensporen te fotograferen.
• haal het uiterste uit je camera en maak foto's van de sterrenhemel die je niet voor mogelijk gehouden had.

Nando Harmsen

Nando Harmsen fotografeert vanaf zijn tiende en maakte van zijn hobby zijn werk. Hij fotografeerde feesten en partijen, huwelijken, modeshows en concerten. Zijn eigen stijl op het gebied van de concertfotografie, landschapsfotografie en huwelijksfotografie heeft geleid tot veel publicaties en exposities in zowel binnenland als buitenland.

Natuurfotografie is zijn grootste passie: heerlijk in de bossen achter het huis rondstruinen om alles te fotograferen; van landschap tot vogels en herten, van paddenstoelen tot de koeien in de weilanden.

Sterrensporen fotograferen - Nando Harmsen
Pagina’s: 208
Prijs: € 39,99
Uitgever: VanDuuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: