Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sony introduceert twee full-frame groothoeklenzen

Sony heeft twee aanvullingen op zijn groeiende assortiment full-frame lenzen voor het E-mount camerasysteem aangekondigd.

De nieuwkomers zijn de FE 16–35 mm constante F2.8GM groothoekzoomlens (model SEL1635GM) en de FE 12–24 mm constante F4 G ultragroothoeklens (model SEL1224G). De SEL1635GM combineert de hoge resolutie en bokeh van de G Master-serie met een brandpuntsafstandbereik van 16–35 mm, en is geschikt voor landschappen, stadsgezichten, portretten en meer. De SEL1224G heeft de breedste beeldhoek onder Sony’s FE lenzen en biedt een nieuw perspectief.

Sony ‍FE 16–35 mm F2.8 GM groothoekzoomlens
‍FE 16–35 mm F2.8 GM groothoekzoomlens

De nieuwe groothoekzoomlens met constante F 2.8 sluit perfect aan bij de gerenommeerde FE 24–70 mm F2.8 GM en FE 70–200 mm F2.8 GM OSS, en maakt het aanbod F2.8-zoomlenzen met groot diafragma van Sony compleet. De Sony FE 16–35 mm F2.8 GM is het eerste G Master-model met groothoekzoom, en dus ideaal voor veel verschillende opnamesituaties — landschappen, architectuur, close-ups, sport, actie en veel meer. Dankzij het lichte en compacte ontwerp is hij bovendien zeer draagbaar en eenvoudig in gebruik.

Het voorste XA-element in de SEL1635GM is het grootste XA-element ooit gemaakt, en garandeert de beste kwaliteit. Er zijn ook twee ED-glaselementen (Extra low-Dispersion) gebruikt, die de chromatische aberratie beperken en de resolutie optimaliseren. De originele Nano AR-coating van Sony onderdrukt interne reflecties om een uitstekend beeldcontrast en prachtige helderheid te garanderen.

Dankzij de 11 diafragmabladen is het diafragma bijna perfect rond. Dit in combinatie met het eerder genoemde XA-element zorgen er voor dat onderwerpen scherp in focus zijn terwijl de achtergrond vervaagd is met bokeh effect. Daarnaast heeft de lens twee DDSSM's (Direct Drive Super Sonic wave Motor) die een zwevend scherpstelsysteem vormen en de AF snel, stil en nauwkeurig maken.

Sony FE 12–24 mm F4 G ultragroothoekzoomlens
FE 12–24 mm F4 G ultragroothoekzoomlens

De nieuwe compacte FE 12–24 mm F4 G ultragroothoekzoomlens weegt slechts 566 g. Deze full-frame lensvoor het E-mount camerasysteem heeft de breedste beeldhoek van Sony tot nu toe. Hij biedt een dynamisch perspectief voor landschap-, architectuur- en interieurfotografie en is geschikt voor zowel foto's als films.

Het optische design omvat vier asferische elementen die van hoek tot hoek zorgen voor goede scherpte en een hoge resolutie. Daarnaast zijn er drie ED-glaselementen en een Super ED-glaselement in het design verwerkt en wordt er gebruik gemaakt van Nano AR-coating. Al deze factoren zorgen ervoor dat de chromatische abbortatie maximaal wordt beperkt in het gehele beeld.

De nieuwe SEL1224G bevat een DDSSM (Direct Drive Super Sonic wave Motor) voor snelle, stille en nauwkeurige AF. Daarnaast zorgt de DDSSM voor een instelbare scherpstelvergrendeling en scherpstelmodusschakelaar.

Prijzen en beschikbaarheid

De SEL1635GM zal in Europa verkrijgbaar zijn vanaf augustus 2017 en zal circa € 2700,- kosten. De SEL1224G zal in Europa verkrijgbaar zijn vanaf juli 2017 en zal circa € 2000,- kosten.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: