Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Reizen?

Wie van huis is, reist, kun je zeggen. Dus wie met de camera op de fiets stapt om verderop schapen op de dijk te bestoken doet aan reisfotografie. Reizen gaat over wat nieuw is voor jou, het onverwachte.

Het dijkje hier ken je, de bomen, het gras, maar wat je echt zult aantreffen weet je niet vooraf.

Goed, we zijn nu bij de dijk. Naast mij staat de fotograaf uit Verweggiestan. Hij heeft nooit zoiets gezien. Hij vindt het mooi en gaat hier reisfotografie bedrijven. Het is anders dan wat hij kent van elders en hij fotografeert wat hem verwondert en ontroert. Voor hem is het ‘nieuw’.

Rietpad in bos door Ben Seelt
foto: Ben Seelt

De bomen en de dijk in harmonisch perspectief zijn voor ons beiden de moeite van het fotograferen waard. Voor mij zijn andere dingen nieuw in hetzelfde schouwspel, in een ander perspectief.

Je moet wel lekker in je vel zitten, maar als mijn gemoedstoestand van het moment het toestaat kan ook ik hier zien wat ‘nieuw’ is. Zie, het gras is anders, het groen, de lengte, de vleug door de wind. Het licht is stiller, of harder, of de schapen zijn weg.

Gras en riet, pad in bos door Ben Seelt
foto: Ben Seelt

Alleen al ander licht maakt alles anders. Vanuit onze eigen motivatie en verwondering maken wij hier op dit moment dus ongeveer dezelfde foto: ‘nieuw’.

Ver reizen is een heel gedoe. Maar eenmaal daar is alles nieuw. Een overmaat, haast te moeilijk om uit te kiezen. Dat heb je dan wel weer.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: