Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Prachtige foto’s met de camera’s van de Samsung Galaxy S23

De camera van de Samsung Galaxy S23

Met de S23, S23+ en de S23 Ultra heb je geen fototoestel meer nodig! De nieuwe smartphones beschikken namelijk over fotocamera's, waar je op elk moment van de dag de mooiste foto’s mee maakt. Benieuwd wat je precies van de camera’s kan verwachten? In dit artikel lees je alles over de indrukwekkende specs.

Meer megapixels voor de selfiecamera
De camera’s van de S23 zien er grotendeels hetzelfde uit als die van hun voorgangers. Ze hebben opnieuw een hoofdcamera met 50 megapixels, een ultragroothoeklens met 12 megapixels en een telelens met 10 megapixels.

Maak je graag kiekjes van jezelf? Dan is er goed nieuws over de selfiecamera van het basismodel en de Plus. Deze hebben namelijk meer megapixels, 12 in plaats van 10. Door de hogere resolutie worden je selfies een stuk scherper. Dankzij de functie Nightography worden ook selfies die je tijdens schemer en in het donker maakt een stuk mooier.

S23 Ultra: 200-megapixel hoofdcamera
De hoofdcamera van het duurste model uit de Galaxy S23-serie is verbeterd ten opzichte van die van zijn voorganger. Hij heeft een nieuwe camerasensor, de ISOCELL HPX en daardoor maar liefst 200 megapixels. Hierdoor leg je er miljoenen kleuren mee vast zodat je foto’s er haarscherp uitzien. Fotograferen met weinig licht of tegenlicht? Geen probleem. Ook dan maak je kraakheldere beelden met veel diepte, helderheid en contrast.

De AI Image Enhancer
De nieuwe modellen zijn uitgerust met de zogenoemde AI Image Enhancer. Deze slimme functie controleert je foto’s op oneffenheden en blurs en verbetert ze door de kleuren, scherpte en het contrast aan te passen. Hierdoor heb je niet altijd meer een fotobewerkingsprogramma nodig, maar zien je foto’s er gelijk mooi uit. Handig, als je ze meteen wil delen met vrienden of familie.

Design zonder camera-eiland
Samsung heeft de nieuwe toestellen in een ander jasje gestoken. Ze hebben namelijk geen verhoogd camera-eiland meer aan de achterkant, maar een plat design met losse cameralenzen die in de behuizing liggen. Hierdoor zijn de telefoons platter en fijner te bedienen.

Fijne vernieuwingen op cameragebied
Samsung staat al jaren bekend om de goede camera’s in de toestellen en doet daar met de nieuwe modellen nog eens een schepje bovenop. De camera-specificaties zien er heel goed uit en maken de Samsung Galaxy S23 een fijn toestel voor fotografie fanaten.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: