Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De camera's van de Samsung Galaxy S22

De camera's van de Samsung Galaxy S22

De camera’s van smartphones worden steeds beter. Je hebt hierdoor bijna geen aparte fotocamera meer nodig om foto’s van hoge kwaliteit te maken. Het is ook nog eens een stuk makkelijker om foto’s te maken met je telefoon, omdat je hem eigenlijk altijd bij je hebt. In dit artikel praten we je bij over de camera’s van de Samsung Galaxy S22 paradepaardjes: de S22, de S22 Plus en de S22 Ultra.

S22 en S22 Plus: indrukwekkende camera’s

Op het gebied van camera’s behoren de S22, S22 Plus en de S22 Ultra tot de beste smartphones van het jaar. Het instap- en Plus model hebben dezelfde camera’s. De hoofdcamera is 50 megapixel.

De foto’s die je met deze camera maakt zijn zo helder en scherp, dat ze er zelfs op een groot billboard nog goed uitzien. De camera heeft daarnaast optische beeldstabilisatie. Hierdoor worden bewegingen gecorrigeerd terwijl je filmt en kun je ook in hoge kwaliteit vloeiende video’s maken.

foto: Pixabay-adrian2019 - Samsung Galaxy S22

Telelens en ultragroothoeklens
De S22 en de S22 Plus hebben drie camera’s aan de achterkant. De eerste is een telelens met 3x optische zoom, dus zonder kwaliteitsverlies. Je brengt er moeiteloos de kleinste onderwerpen op afstand mee in beeld. Ook de 12-megapixel ultragroothoeklens is handig voor grote afstanden. Je kunt hier namelijk wijdse panorama's of bijvoorbeeld een grote familie volledig mee in beeld krijgen.

Smartphones voor selfie-liefhebbers
De derde camera is een selfiecamera met 10 megapixel. Hiermee krijg je elk detail van je eigen gezicht en dat van de anderen op je selfie mooi in beeld. Een camera voor diehard selfie-liefhebbers dus.

Nightography functie
Je bent vast wel eens ‘s avonds of ‘s nachts op een plek die je op de gevoelige plaat wilt vastleggen als herinnering. Ook dat kan met de S22 en de S22 Plus. De toestellen beschikken namelijk over Nightography. Deze handige nieuwe functie zorgt ervoor dat de camerasensoren meer licht opvangen en je foto’s er bij weinig of zelfs geen licht kraakhelder en superscherp uitzien.

Galaxy S22 Ultra: hoofdcamera met 108 megapixel

De Galaxy S22 Ultra is het vlaggenschipmodel van Samsung. Deze telefoon heeft van de drie modellen uiteraard de beste camera’s onder de motorkap. De hoofdcamera heeft een indrukwekkende 108 megapixel. Hiermee schiet je dus plaatjes met een kwaliteit die (bijna) niet van de realiteit te onderscheiden is.

Fish eye effect
Net als zijn kleine broertjes heeft de Ultra een telelens met 3x optische zoom en een 12-megapixel ultragroothoeklens voor weidse vergezichten en groepsfoto’s met een mooi fish eye effect. Dit zorgt voor een bijzonder bolvormig effect aan je foto’s, waarbij onderwerpen dicht bij heel groot worden en onderwerpen in de verte juist heel klein. Door de extreem grote beeldhoek kun je mooie overzichtsfoto’s maken.

foto: © TGspot - S22 Ultra Camera sample - licence

Space Zoom
Het duurste model beschikt ook over een tweede telelens met 10 megapixel, 10 × optische zoom en Space Zoom, waar je 100 × mee in kunt zoomen. Space Zoom is een combinatie van optische zoom technologie en softwarematige AI-gestuurde digitale zoom. Hiermee kun je inzoomen met nauwelijks kwaliteitsverlies. Je kunt de tweede telelens dus ook gebruiken op safari of bij whale watching - waar de wilde dieren meestal op grote afstand blijven.

Video stabilization
De Ultra heeft een selfiecamera met maar liefst 40 megapixel en nachtmodus voor scherpe foto’s in het donker. Voor het maken van video’s heeft het model video stabilization, zodat je video’s kunt maken met een professioneel filmisch effect.

Foto’s en video’s van topkwaliteit

Met de camera’s van alle S22 modellen ben je verzekerd van foto’s en video’s in topkwaliteit. De camera’s zijn makkelijk te bedienen, zodat je op het moment suprème klaar staat.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: