Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

Portret- en autonoom fotograaf Marie Cécile Thijs

'Een belangrijk onderdeel van mijn vrije werk is het vinden van de juiste modellen. Soms heb ik iemand al jaren op het oog, maar komt de setting pas later. In dit geval ging het om een hond.

foto van Marie Cécile Thijs van jongen met vleugels op zijn rug en een hond naast zich
foto: © Marie Cécile Thijs | ‘Angel Boy’ uit de serie Human Angels, 2009

Ik wilde voor mijn serie Human Angels een jongen met een indrukwekkende hond fotograferen. In een hoek van een wat obscuur autoverhuurbedrijf bij mij in de buurt had ik hem al jaren daarvoor zien liggen. Hij keek mij dan met een half oog aan. Een gigantisch beest, met een woeste kop, en zo oud dat hij nauwelijks meer kon lopen. 'Hij doet geen vlieg kwaad', verzekerde de eigenaresse. 'Wacht niet te lang', voegde ze daar nog aan toe.

Toen eenmaal ook de ideale jongen gevonden was, ging deze met zijn moeder naar de hond kijken. Einde oefening, want hij vond hem doodeng. Ook wel begrijpelijk: de pas vierjarige peuter verschrompelde naast de haast mythische hond. Een jaar later liet zijn moeder me weten dat hij nu wel durfde. Ik toog opgelucht naar de hond, maar de plek in de hoek was leeg. Maanden later vond ik een evenknie van mijn hond, en zo is het gekomen.'

Naam: Marie Cécile Thijs (1964)
Woonplaats: Rotterdam
Info: www.mariececilethijs.com

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: